Suroviny
- hovězí roštěná (nebo svíčková, nakrájená na nudličky) 300 g
- červená rajčata 2 ks
- čínské zelí 1/2 hlávky
- cibule šalotka 4 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- jarní cibulka 3 ks
- koriandr (lístky) 1 hrst
- bazalka (lístky) 1 hrst
- extra virgin olivový olej
Dresink
- rybí omáčka (thajská) 2 lžíce
- limetka 2 ks
- třtinový cukr 2 lžičky
- červená chilli paprička (nasekaná najemno) 2 ks
Postup přípravy
- Nejprve připravte dresink. Smíchejte všechny výše uvedené suroviny, dochuťte a nechte rozležet.
- V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm plátky masa, poté je vyndejte z pánve a odložte stranou na prkénko. Nechte vychladnout.
- Čínské zelí, rajčata a šalotky nakrájejte a dejte do mísy.
- Okurku zbavte semínek a spolu s jarní cibulkou ji nakrájejte a přidejte do mísy k ostatní zelenině.
- Lístky bazalky a koriandru natrhejte a spolu s masem přidejte do mísy.
- Na závěr přidejte do salátu připravený dresink, promíchejte a ihned podávejte.