Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí prsa (bez kůže, nařezaná na velké kusy) 4 ks
- cibule (nasekaná) 1 ks
- česnek (nasekaný) 3 stroužky
- hnědá rýže (vařená) 420 g
- citronová šťáva 4 lžíce
- kuřecí vývar (horký) 3 hrnky
- citron (nařezaný na měsíčky) 1 ks
- hrášek (vařený zelený hrášek) 1 hrnek
- sůl 1 špetka
- černý pepř 1 špetka
- hladkolistá petržel (nasekaná)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Na sporáku rozehřejte na vysokou teplotu pánev s olejem. Vložte kusy masa a opékejte je asi 4 minuty dozlatova. Vyndejte maso z pánve a dejte stranou. Na oleji asi 3 až 4 minuty restujte cibuli a česnek.
- Do zapékací misky dejte cibuli, česnek, maso, hnědou rýži, citronovou šťávu a čtvrtky citronu, vše lehce promíchejte, zalijte kuřecím vývarem a pečte v troubě 20 minut.
- Přidejte vařený hrášek, ochuťte solí a pepřem, ozdobte petrželkou a podávejte.