Suroviny
- těstoviny 500 g i více
- mleté maso 600 g
- rajský protlak 1 plechovka
- tvrdý sýr dle chuti
- Máslo 125 g
- plnotučné mléko 1 l
- krupicový cukr dle chuti
- vejce 7 ks
- mouka dle potřeby
Postup přípravy
- Uvařené těstoviny vsypeme do pekáčku a posypeme tvrdým sýrem.
- Na cibulce osmažíme maso a přidáme protlak.
- Osmažené maso vsypeme na těstoviny.
- Z másla, mléka a mouky uděláme bešamel, do kterého po vychladnutí přidáme vejce.
- Polijeme těstoviny bešamelem a pečeme asi hodinu.
- Podáváme se sterilovanou okurkou.
Ingredience:
- ½ kg i více těstovin
- 600 g mletého masa (vepřové nebo hovězí)
- protlak
- tvrdý sýr
- ½ másla
- 1 l mléka
- cukr
- 7 vajec
- mouka