Novinky na trhu: čokoládové trio pomazánka, dezert a celá tabulka čokolády

Dnešní článek s novinkami jsme se rozhodli zasvětit milované čokoládě. Můžete si ji totiž vychutnat nejen v podobě klasických kostiček, které si postupně odlomíte z tabulky. Vyzkoušejte třeba lahodnou pomazánku nebo speciální dezert!

Mixitelly Premium z lískových oříšků z Piemontu

Zapomeňte na všechny lískooříškové krémy a másla, co jste měli před touhle dokonalostí. Tyhle skleničky vás totiž chytnou a nepustí. Hříšně dobré ořechy z Piemontu se přikutálely až do Mixitu a tam se jim dostalo náležité péče. Z italských fešáků k nakousnutí se staly prémiové Mixitelly ve 4 variantách a jedné degustační sadě pro požitkáře, kteří chtějí ochutnat všechno.

Křupavé, šťavnaté a podle odborníků ty nejlepší na světě. Lískové oříšky z Piemontu nejsou zkrátka jen tak někdo. Když se tihle vykutálení italští fešáci objevili u Mixit pecí, jednalo se s nimi proto v rukavičkách. Po lehkém opražení následovala masáž tak dlouhá, že se ořechy samým blahem rozpustily v krém. A jaký! Skvěle se roztírá, jeho sametová konzistence je dokonalá do jogurtů a müsli, ale parádu udělá i v palačinkách, na zmrzlině nebo ve smoothie.

Chia Muffin – čokoládový dezert

Užijte si opravdovou poctivou chuť čokolády a sladkého zákusku a připravte si speciální Chia muffin od českého výrobce Chia Shake. Jedinečný čokoládový dezert nadchne svou vydatnou čokoládovou chutí, enormně rychlou přípravou a vyladěným složením, které nenaruší ani dietní plány a splní představy o zdravém pečení. Chia muffin obsahuje hned 54 % bílkovin, a je tak ideální pro start dne, ale třeba i jako svačinka v práci nebo po sportu. Založen je na syrovátkovém proteinu, mletých chia semínkách, vláknině a kakau. Doplněn je ještě o vitamíny A, E, D, K a B komplex a minerální látky jako vápník, hořčík, železo, selen, zinek, mangan, draslík, jód nebo kyselinu listovou, které mohou podporovat imunitu i zdraví vlasů a nehtů.

Ajala Cascara

Brněnská Ajala svými výtvory nenechává nikoho na pochybách, že patří mezi světovou chocolatierskou špičku. Potvrzují to nejen nedávno získané medaile z International Chocolate Awards a z jídelních Oscarů Great Taste, ale i právě představovaná Cascara. Co se schovává pod slupkou této novinky? Spojení rukodělné čokolády se sušenými slupkami kávových třešní, známými jako cascara. Snoubení, které voní jako ibišek a chutná jako tvarohový dezert s třešněmi oslazený medem.

Spojení čokolády a třešní? Ne tak, jak ho většina lidí zná. Kávové třešně jsou plody kávovníku, jejichž slupky se už od nepaměti sušily (cascara španělsky znamená „svrchní slupka“) a jejich louhováním se získával oblíbený nápoj podobný spíš čaji než kávě také obsahující kofein. Po objevení pražení a celosvětovém nástupu kávy tato delikatesa téměř vymizela a v podobě tradičního nápoje se udržela jen v Etiopii, Bolívii a Jemenu. Pokud ale na světě existuje lahodná surovina jako stvořená pro snoubení s čokoládou, Ajala ji najde. Tak se zrodila Ajala Cascara.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty