Suroviny
- mořský vlk 2 filety
- Máslo 2 lžíce
- kapka stolního oleje
- sůl, pepř
Fenyklový salát
- Fenykl 1 ks
- mrkev 1 ks
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- Med 2 lžíce
- Olivový olej 150 ml
- citronová štáva 1/2 lžíce
- sůl, pepř
K servírování
- citron na měsíčky
- plátky mandlí
Recept
Mořský vlk s čočkou Beluga
Mořský vlk je výtečná ryba, která si zaslouží jemné zacházení, za které se odmění skvělou chutí. Zkuste tentokrát použít jako přílohu báječně dochucenou drobnozrnnou čočku...
Postup přípravy
- Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.
- Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.
- Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte nadrobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citronové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citronu.