Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve si 200 g mouky smícháme s kypřicím práškem, solí, pepřem, vejcem, mlékem a olejem na univerzální těstíčko. Získanou hmotu rozdělímestejným dílem do čtyř vyšších nádob. Do každé nádoby přidáme koření podle jednotlivých zemí.
2. Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na přibližně stejné dva centimetry široké a alespoň osm centimetrů dlouhé nudličky. Maso podélně napíchneme na dlouhé špejle, které namočíme do připravených nádob s marinádami a necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud se na maso marináda dostatečně nelepí, což znamená, že je těstíčko řídké, přidáme mouku.
3. Marinované maso ještě lehce zaprášíme zbylou moukou a i se špejlemi usmažíme na oleji. Po vyjmutí z oleje necháme okapat a nyní můžeme špejle zkrátit.