Velká obědová bichle

Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem

Moje hodnocení
12x

Výborný a jednoduchý salát z krémově lahodných fazolí v kombinaci s avokádem a tuňákem je naprostou výživovou špičkou. Do krabičky je ideální, dokáže skvěle zasytit a dodat tělu bílkoviny.

4 porce
30 minut

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Život si můžete usnadnit tím, že použijete fazole již uvařené, tedy konzervované. Pokud ale chcete být vzorní a salát připravit z fazolí sušených, je potřeba je přes noc namočit do vody, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole pak vařte v nové vodě přibližně 50 minut, dokud nejsou měkké. Vodu solte až ke konci vaření.
  2. Jakmile fazole zchladnou, přidejte k nim na proužky nakrájenou červenou cibuli nebo šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, kousky avokáda (buď jej vydlabejte, nebo vyloupněte ze slupky a nakrájejte) a nakonec přidejte také kousky tuňáka.
  3. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, trošku soli a pepře a milovníci pálivého můžou přidat trochu chilli (pokud máte čerstvé, tak to je teprve jízda).
  4. Do krabičky přendejte salát lehce promíchaný se zálivkou. Přibalte celozrnný chléb a pomeranč jako sladkou tečku.

PRIMA TIP: Recept je převzatý z kuchařky Velká obědová bichle.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Velká obědová bichle


Přečtěte si také

Recepty