Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem
Výborný a jednoduchý salát z krémově lahodných fazolí v kombinaci s avokádem a tuňákem je naprostou výživovou špičkou. Do krabičky je ideální, dokáže skvěle zasytit a dodat tělu bílkoviny.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- bílé máslové fazole 160 g
- avokádo 2 ks
- menší červená cibule nebo šalotka 1 ks
- tuňák ve vlastní šťávě 160 g
- rajčata 4 ks
Zálivka:
- olivový olej 20 ml
- citronová šťáva 10 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
K podávání:
- celozrnný chléb 4 plátky
- pomeranč 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Život si můžete usnadnit tím, že použijete fazole již uvařené, tedy konzervované. Pokud ale chcete být vzorní a salát připravit z fazolí sušených, je potřeba je přes noc namočit do vody, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole pak vařte v nové vodě přibližně 50 minut, dokud nejsou měkké. Vodu solte až ke konci vaření.
- Jakmile fazole zchladnou, přidejte k nim na proužky nakrájenou červenou cibuli nebo šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, kousky avokáda (buď jej vydlabejte, nebo vyloupněte ze slupky a nakrájejte) a nakonec přidejte také kousky tuňáka.
- V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, trošku soli a pepře a milovníci pálivého můžou přidat trochu chilli (pokud máte čerstvé, tak to je teprve jízda).
- Do krabičky přendejte salát lehce promíchaný se zálivkou. Přibalte celozrnný chléb a pomeranč jako sladkou tečku.
PRIMA TIP: Recept je převzatý z kuchařky Velká obědová bichle.