zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem
Autor: Velká obědová bichle Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem

Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem

Hodnoceno: 6x
Výborný a jednoduchý salát z krémově lahodných fazolí v kombinaci s avokádem a tuňákem je naprostou výživovou špičkou. Do krabičky je ideální, dokáže skvěle zasytit a dodat tělu bílkoviny.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Život si můžete usnadnit tím, že použijete fazole již uvařené, tedy konzervované. Pokud ale chcete být vzorní a salát připravit z fazolí sušených, je potřeba je přes noc namočit do vody, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole pak vařte v nové vodě přibližně 50 minut, dokud nejsou měkké. Vodu solte až ke konci vaření.
  2. Jakmile fazole zchladnou, přidejte k nim na proužky nakrájenou červenou cibuli nebo šalotku, na kostičky nakrájená rajčata, kousky avokáda (buď jej vydlabejte, nebo vyloupněte ze slupky a nakrájejte) a nakonec přidejte také kousky tuňáka.
  3. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, trošku soli a pepře a milovníci pálivého můžou přidat trochu chilli (pokud máte čerstvé, tak to je teprve jízda).
  4. Do krabičky přendejte salát lehce promíchaný se zálivkou. Přibalte celozrnný chléb a pomeranč jako sladkou tečku.

PRIMA TIP: Recept je převzatý z kuchařky Velká obědová bichle.

Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem
Autor: Velká obědová bichle Oběd do krabičky: Fazolový salát s avokádem a tuňákem

reklama

Související témata: faole , tuňák , avokády , jídlo do krabičky , Hlavní jídla