Křupavá kuřecí stehna s jednoduchou sladkou omáčkou, které dodá šmrnc nezaměnitelný citron. Pokud jste fanoušci hlavních chodů nasladko, rozhodně vyzkoušejte!
Kuřecí stehna vložte do hluboké mísy, dochuťte solí a dejte stranou.
V další misce rozšlehejte med, citronovou šťávu, sójovou omáčku, ocet a prolisovaný česnek. Asi čtvrtinou vzniklé omáčky maso zalijte, aby se v ní pořádně obalilo.
Rozehřejte pánev a zprudka opečte stehna z obou stran dozlatova. Poté je přendejte do pekáče kůží nahoru a zalijte asi jednou lžící výpeku.
Přidejte celí stroužky česneku, přelijte polovinou zbylé omáčky a pečte 40–45 minut, dokud není kuře propečené a kůžička křupavá.
Mezitím přelijte zbytek omáčky do malého rendlíku, přiveďte k varu a poté nechte na nízkém plameni probublávat (mělo by stačit asi 6 minut, ale uvidíte sami). Musí se maličko zredukovat a především zhoustnout, ale nezapomeňte neustále míchat, ať se vám nic nepřipálí.
Stehna podávejte zalitá připravenou omáčkou, s plátky citronu a zasypaná citronovou kůrou i jarní cibulkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.