Suroviny
- hovězí steak 4 ks
- Kikkoman Teriyaki 12 lžic
- zázvor 2,5 g (cca 1,5–2 cm kořene)
- hrubozrnná hořčice 1 vrchovatá lžíce
Příloha
- brambory 4 ks
- olivový olej 3 lžíce
- sůl
- rajčata 4 ks
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky, potřete je olivovým olejem a bohatě posypte česnekovou solí. Nechte pozvolna péct v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 35 až 40 minut, občas obraťte. 10 minut před koncem pečení bramborových hranolků vložte do trouby rozpůlená rajčata, která jste předtím ochutili česnekovou solí.
- Zatímco se v troubě pečou brambory, připravte si steaky. Promíchejte marinádu Teriyaki se zázvorem a hořčicí a touto směsí maso potřete. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.
- Marinované steaky vložte na rozpálený gril a grilujte z obou stran podle výšky roštu nebo nastavení grilu. Steaky sundejte z grilu, nechte odpočinout 2 minuty a podávejte s bramborovými hranolky a rajčaty.
- PRIMA TIP: Vhodným masem pro tuto úpravu je hovězí svíčková.