Suroviny
- vejce 4
- cukr krupice 2 hrnky
- vanilkový cukr 1
- hladká mouka 3 hrnky
- olej 1 hrnek
- mandarinkový kompot 2
Krém
Postup přípravy
1. Vejce, cukr a vanilkový cukr sešleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej a šťávu z mandarinek. Důkladně smícháme a ke konci přidáme mandarinky a jemně promícháme. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě necelé tři čtvrtě hodiny. Korpus necháme vychladnout.
2. Na krém si nejprve vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh, zakysané smetany a tři lžíce moučkového cukru. Dáme vychladit do lednice a naneseme na vychladlý korpus. Posypeme mletou skořicí nebo nastrouhanou čokoládou.
Autor receptu: Natálie Hamtáková