Zdeněk Novotný nejraději vaří boršč ve velkém hrnci

Kolečková židle - Prostřeno! S29 (125)

Zdeněk (26) studoval SŠHL Frýdlant, obor veterinářství. Dále pokračoval v bakalářském studiu na FAPPZ ČZU, obor chovatelství, kde získal bakalářský titul. Nyní studuje na navazujícím magisterském studiu, obor chovatelství hospodářských zvířat.

Pracoval jako technik, kde na škole zajišťoval provoz pitevny a dovoz vzorků. Dále byl zaměstnán jako lektor šachového kroužku pro základní školu. Nyní pracuje jako učitel odborných předmětů na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. Loni v létě přijal pracovní nabídku učit na střední škole, kde sám studoval. Znamenalo to pro něj opustit pohodlí studentských kolejí a obě dvě brigády. Vysokou školu ještě dodělává.

Přestěhoval se do Frýdlantu s tehdejší partnerkou, ale s tou se krátce potom rozešel. Nyní bydlí sám, ale navázal už nový vztah. Jeho život se točí především kolem jeho práce, které má jako začínající učitel dost. Víkendy tráví většinou u rodičů, kde se stará o zeleninovou zahradu a pomáhá s práci v lese. Do pořadu ho přihlásily dvě jeho studentky. Na radu kolegů a přátel se rozhodl do soutěže jít, aby tomu, kdo ho přihlásil, ukázal, že se nebojí výzev. Doufá, že si během soutěžního týdne neuřízne ostudu. A pokud by vyhrál, počítá s tím, že by dovybavil byt a jel na dovolenou.

Jako zábavu si chce pro své hosty připravit soutěž v ručním dojení na dojicím trenažéru na čas. Trenažér si vypůjčí ze školy, kde učí. Toto menu si vybral, protože má rád tradiční českou hospodskou kuchyni – zelná polévka je jeho oblíbená a často ji vařil na kolejích. Přípravu vepřového plátku má taky už dobře natrénovanou z dob života na kolejích. Hrníčkovou buchtu dělá jeho maminka a on ji má hrozně rád.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Mezi jeho koníčky patří šachy, turistika, poezie a v létě jezdí na dětské letní tábory jako vedoucí.

Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je extrovertní introvert. V neznámé společnosti bývá nesmělý, ale jakmile se lépe seznámí, dokáže bavit celou společnost svými vtipy a historkami.

Proč se přihlásil: Do pořadu ho přihlásil nejspíš někdo z jeho studentů, ale on neví kdo. Na radu kolegů a přátel se rozhodl do soutěže jít, aby tomu, kdo ho přihlásil, ukázal, že se nebojí výzev.

Co od soutěže očekává: Doufá, že si neuřízne ostudu.

Co by udělal s výhrou: Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na dovybavení bytu a jel by na dovolenou.

Vztah k vaření: K vaření získal pozitivní vztah na vysokoškolských kolejích, kde s pomocí vaření šetřil peníze, aby nemusel chodit na jídlo do menzy nebo do restaurace.

Zajímavá historka z vaření: Na kolejích vařil boršč ve čtrnáctilitrovém hrnci, a přestože do něj dal jen tři litry vývaru, tak byl hrnec plný. Kamarád to komentoval slovy: „Ukrojíš mi kousek?“

Co nejraději vaří: Nejraději připravuje boršč ve velkém hrnci.

Co jí: Má rád vše, co mu chutná, a někdy i to, co mu nechutná.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí luštěniny, syrová rajčata a papriky, plody moře a krupicovou kaši. Nikdy by nesnědl syrová rajčata a papriky.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi jeho oblíbená jídla patří svíčková na smetaně.

Alergie: Alergii na potraviny nemá.

Co u stolu nesnáší: Při jídle mu vadí hádky.

Motto: V životě se řídí mottem: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty