Zdeněk (26) studoval SŠHL Frýdlant, obor veterinářství. Dále pokračoval v bakalářském studiu na FAPPZ ČZU, obor chovatelství, kde získal bakalářský titul. Nyní studuje na navazujícím magisterském studiu, obor chovatelství hospodářských zvířat.
Zdeněk Novotný nejraději vaří boršč ve velkém hrnci
Kolečková židle - Prostřeno! S29 (125)
Pracoval jako technik, kde na škole zajišťoval provoz pitevny a dovoz vzorků. Dále byl zaměstnán jako lektor šachového kroužku pro základní školu. Nyní pracuje jako učitel odborných předmětů na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. Loni v létě přijal pracovní nabídku učit na střední škole, kde sám studoval. Znamenalo to pro něj opustit pohodlí studentských kolejí a obě dvě brigády. Vysokou školu ještě dodělává.
Přestěhoval se do Frýdlantu s tehdejší partnerkou, ale s tou se krátce potom rozešel. Nyní bydlí sám, ale navázal už nový vztah. Jeho život se točí především kolem jeho práce, které má jako začínající učitel dost. Víkendy tráví většinou u rodičů, kde se stará o zeleninovou zahradu a pomáhá s práci v lese. Do pořadu ho přihlásily dvě jeho studentky. Na radu kolegů a přátel se rozhodl do soutěže jít, aby tomu, kdo ho přihlásil, ukázal, že se nebojí výzev. Doufá, že si během soutěžního týdne neuřízne ostudu. A pokud by vyhrál, počítá s tím, že by dovybavil byt a jel na dovolenou.
Jako zábavu si chce pro své hosty připravit soutěž v ručním dojení na dojicím trenažéru na čas. Trenažér si vypůjčí ze školy, kde učí. Toto menu si vybral, protože má rád tradiční českou hospodskou kuchyni – zelná polévka je jeho oblíbená a často ji vařil na kolejích. Přípravu vepřového plátku má taky už dobře natrénovanou z dob života na kolejích. Hrníčkovou buchtu dělá jeho maminka a on ji má hrozně rád.
VSTOUPIT DO DISKUZE
Koníčky, zájmy: Mezi jeho koníčky patří šachy, turistika, poezie a v létě jezdí na dětské letní tábory jako vedoucí.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je extrovertní introvert. V neznámé společnosti bývá nesmělý, ale jakmile se lépe seznámí, dokáže bavit celou společnost svými vtipy a historkami.
Proč se přihlásil: Do pořadu ho přihlásil nejspíš někdo z jeho studentů, ale on neví kdo. Na radu kolegů a přátel se rozhodl do soutěže jít, aby tomu, kdo ho přihlásil, ukázal, že se nebojí výzev.
Co od soutěže očekává: Doufá, že si neuřízne ostudu.
Co by udělal s výhrou: Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na dovybavení bytu a jel by na dovolenou.
Vztah k vaření: K vaření získal pozitivní vztah na vysokoškolských kolejích, kde s pomocí vaření šetřil peníze, aby nemusel chodit na jídlo do menzy nebo do restaurace.
Zajímavá historka z vaření: Na kolejích vařil boršč ve čtrnáctilitrovém hrnci, a přestože do něj dal jen tři litry vývaru, tak byl hrnec plný. Kamarád to komentoval slovy: „Ukrojíš mi kousek?“
Co nejraději vaří: Nejraději připravuje boršč ve velkém hrnci.
Co jí: Má rád vše, co mu chutná, a někdy i to, co mu nechutná.
Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí luštěniny, syrová rajčata a papriky, plody moře a krupicovou kaši. Nikdy by nesnědl syrová rajčata a papriky.
Nejoblíbenější jídlo: Mezi jeho oblíbená jídla patří svíčková na smetaně.
Alergie: Alergii na potraviny nemá.
Co u stolu nesnáší: Při jídle mu vadí hádky.
Motto: V životě se řídí mottem: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.“
Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.
Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.
Soutěžní menu:
redaktorka FTV Prima