Suroviny
- vepřové maso 5 plátků
- cibule 2-3
- česnek 1/2 - 1 palice
- sádlo 75 g
- celý kmín
- brambory 1 kg
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Osolené a opepřené plátky masa vložíme do přenosné trouby s horním ohřevem, zasypeme kmínem, nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidáme sádlo, vroucí vodu a necháme péct. Během pečení maso jednou nebo dvakrát obrátíme a pravidelně přeléváme vzniklou šťávou. Brambory vaříme v osolené a okmínované vodě.
- Při servírování brambory přeléváme šťávou z masa a přidáváme upečenou cibuli a česnek. Servírujeme s kyselou okurkou anebo nakládanou řepou.
Autor receptu: Zdeněk Novotný
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!