Restaurace Sobrino de Botín ve španělském Madridu byla založena skoro před 300 lety. Je zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejstarší restaurace na světě. Uvnitř podniku se navíc skrývá hned další unikát.

Restaurace Sobrino de Botín ve španělském Madridu byla založena skoro před 300 lety. Je zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejstarší restaurace na světě. Uvnitř podniku se navíc skrývá hned další unikát.
Každý majitel restaurace dá za pravdu, že začít podnikat v oblasti stravování je velmi obtížné. Pro mnohé tak přežití od jedné nájemní smlouvy do druhé, lze považovat za velký úspěch. Restaurace ve španělském Madridu už pravděpodobně prošla několika nájemními smlouvami. Byla totiž založena v roce 1725.
Restaurace Sobrino de Botín přežila několik ekonomických krizí, neustále se měnící trendy a také pravidelně získávala nové zákazníky napříč generacemi.
Kuchaři v peci připravují pečená selátka Zdroj: Getty Images
Mimo to, že je tato madridská restaurace zapsána v Guinnessově knize rekordů, ukrývá ve svých prostorách výjimečný poklad.
Jedním z nejunikátnějších prvků restaurace je pec, která nepřetržitě hoří téměř 300 let. „Je to náš klenot, náš korunovační klenot,“ říká zástupce vedení Luis Javier Sanchez, který v restauraci pracuje více než 45 let. „V noci musí zůstat horká a ráno být připravena k pečení. To je důvod, proč oheň nikdy nesmíme uhasit. Je v něm navíc zvláštní aroma,“ doplňuje.
Recepty se v restauraci dodržují v původním duchu. „Naše receptury jsou velmi staré, z doby, kdy restauraci zakládali dědové. Po celou dobu jim zůstáváme věrní,“ vysvětlil Sanchez. Specialitou podniku jsou mléčná selátka pečená v celku.
Zdroj: FOOD and WINE
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená selečí kýta podle Zdeňka Pohlreicha
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living