Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečená selečí kýta

4 porce
do 2 hodin
Pečená selečí kýta
Pečená selečí kýta Autor: Hermína / Prima
Ideální jídlo na velké oslavy. Selečí kýtu prošpikovanou voňavým rozmarýnem můžete ke konci potřít medem a vytvoříte tak krásně karamelizovanou krustu.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Vykostěnou selečí kýtu okořeňte solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujte rozmarýnem. Kýtu svažte provázkem.
  2. Do pekáče dejte přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položte maso, podlijte bílým vínem, zakápněte olivovým olejem, přikryjte poklicí a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl.
  3. Po hodině z pekáče sundejte poklici a nechte kůži vypéct dozlatova. Můžete ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná.
Reklama

Pečená selečí kýta Foto: Hermína / Prima

Pečená selečí kýta. Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama