Prožijte ty nejkrásnější prázdniny s novým číslem časopisu Prima FRESH

Léto přináší spoustu příležitostí k poznávání nových míst a kultur, a k tomu patří i prozkoumávání neznámých jídel a národních kuchyní. Nejen s tím vám pomůže zbrusu nové letní číslo našeho časopisu, které najdete v prodeji od 22. května.

I když v práci téměř nikdo z nás dlouhé prázdniny nemá (a učitelům to po náročném školním roce přejeme), přesto si ten pocit volnosti a zpomalení neseme z dětství až do dospělosti. Dny jsou delší, a příjemné klima láká k posezení venku, ať už na zahrádkách restaurací nebo na zahradách u chalupy. K tomu samozřejmě patří skvělé jídlo a dobré pití.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete širokou škálu inspirace, která vám letní období ještě více zpříjemní. Vyzkoušejte například různá pesta z čerstvých bylinek, zeleniny a ořechů, která lze použít nejen do těstovin. Skvělé jsou i trochu netradiční bezmasé pokrmy z italské kuchyně a spoustu nových nápadů, jak zpracovat zeleninu. Dojde ale i na maso a grilování, pod taktovkou soutěžících pořadu Česko na grilu. A máme pro vás jednu skutečnou specialitu… Přinášíme hned čtyři originální způsoby, jak proměnit melounové slupky ve vynikající chuťovky. Jistě vás potěší i pokrmy z hub, které nemusíte hledat v lese.

K létu patří cestování a my jsme tentokrát zamířili prozkoumat trochu exotickou marockou kuchyni. Je plná zeleniny, luštěnin a voňavého koření, ale umí skvěle pracovat i s masem. A pokud se vám nechce tak daleko, určitě si vyberete z regionálních receptů z Jižní Moravy.

Sladká tečka musí být a tentokrát je opravdu z čeho vybírat. Zvolit můžete z celé plejády cheesecaků nebo upéct koláč či dort s čerstvým ovocem, a to dokonce bez lepku. Také vám prozradíme, jak udělat domácí zmrzlinu, a dozvíte se i něco o její historii.

Užijte si letní pohodu na maximum, stejně jako sezónní suroviny plné chuti!

Přeji vám prázdniny plné nových a svěžích, nejen kulinárních zážitků.

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné jen za 299 Kč. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu dárek v hodnotě 300 Kč dle vlastního výběru.

Více informací o předplatném najdete zde:

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty