Připravujeme Prostřeno! z Pardubického kraje

Tři ženy a dva muži. Přesně taková bude sestava tohoto týdne. Každý ze soutěžících ke svému vaření přistupuje úplně jinak, výsledkem ale podle každého z nich je – skvělé pohoštění pro neznámé hosty.

Jak se Pardubičtí umí postavit k plotně, co na ní zvládnou vykouzlit, a hlavně – patří mezi taktizující, nebo si večer přišli užít a předvést, jak šikovní jsou? Sledujte Prostřeno! v tomto týdnu a třeba zjistíte, že i polotovar se dá připravit chutně a vše nemusí být výhradně domácí. Nebo to bude úplně jinak? Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika nebo zvláštní experimenty? Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci a jedí zdravě? Mrkněme se jim do talířů. Proč? I proto, že s novým rokem může přijít změna stravovacích návyků, snaha naučit se něco nového, inspirovat se a vyzkoušet!

Plus se těšte na úkol týdne, kterým tentokrát bude připravit avokádo na různé způsoby a zapracovat ho do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o něco navíc. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví brigádnice Barbora. Nyní pracuje jen brigádně ve stánku a fresh baru, kde se dělají čerstvé šťávy. Je svobodná a bezdětná. Do osmnácti let bydlela s mámou, nevlastním otcem a dvěma nevlastními bratry. Po maturitě nastoupila do práce jako zástupce prodejny tabáku a tiskovin. V ten stejný rok poznala svého přítele a od roku 2021 spolu bydlí. Velice ráda cestuje. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Chlebíčky,
2) houbovka,
3) vysmažené mozky s bramborem,
4) bublák.

Úterní večer bude patřit Věře. Pracovala jako zdravotní sestra v nemocnici. Nyní pracuje jako zdravotní sestra v soukromé ambulanci. Věra se narodila v severních Čechách. V patnácti letech šla studovat do Pardubic zdravotní školu, kde začala i po škole pracovat a několik let zde žila. Zábava bude plnění makronek, které upeče předem – hosté si je naplní a odnesou domů jako dárek. Celé menu ladila do duchu Francie, kam by se chtěla s rodinou podívat na dovolenou. Jak její menu zaujme hosty? To se dozvíte z jejich reakcí už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Éclair,
2) krémová cibulačka s krutony,
3) hovězí maso po burgundsku se šťouchaným bramborem,
4) choux.

Středeční hostitel Miloš má manželku a tři děti. S rodinou se před rokem přestěhoval do domku ve Stradouni, který si pomalu předělávají. Do pořadu ho přihlásili jeho kamarádi, protože dobře vaří. Chtěl by vyhrát. Střílení vodou z přenosného hasicího přístroje na terč bude jako zábava. Tato jídla si vybral, protože má rád česká jídla. Například dobré polévky. Co připraví svým soupeřům a jak bude chutnat? Podávat se bude:
1) Salát s grilovaným sýrem a glazované jablko,
2) hovězí vývar,
3) svíčková na smetaně, karlovarský knedlík,
4) štrúdl s domácí šlehačkou.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Martin. Je vyučeným číšníkem, nyní pracuje v občerstvení. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce zažít něco nového a poznat nové lidi. V nedaleké hasičárně (200 m) si hosté budou oblékat hasičskou zbroj na čas a ukáže jim, jak to tam vypadá. Jsou to jeho oblíbená jídla, a proto je zvolil i jako soutěžní menu. Podávat se bude:
1) Italská bruschetta,
2) dýňová polévka,
3) vepřová panenka plněná sušenými rajčaty, rozmarýnové brambory a omáčka demi glace,
4) jablečný závin.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tereza. Má vlastního pejska – opičího pinče. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda zkouší nové věci a výzvy. Zajímalo ji, jak probíhá natáčení, a možná se přihlásila i trochu z hecu. Pokud by vyhrála, něco by uložila na studia, něco by utratila za výlet. Jak se jí bude vařit a koho její menu oslní? Podávat se bude:
1) Pečená cuketa,
2) cibulačka,
3) krémové rizoto s grilovanou vepřovou panenkou,
4) lesní mls.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty