Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu

Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.

Princezna z Walesu velmi ráda vaří toto jídlo pro svou rodinu, i když obliba výrazného koření se u členů rodiny trochu liší. Zatímco Kate má ráda pikantní a hodně výrazné chutě, William dává přednost jemnějším a krémovějším podobám kari.

Princ a princezna z Walesu také prozradili, že tajně zkoušejí spoustu kari podniků po celé zemi.

Na otázku, zda jejich děti, princ George, princezna Charlotte a princ Louis, mají rádi indické jídlo, Kate odpověděla: „Rozhodně, milují ho,“ i když Georgeovo oblíbené jídlo je ve skutečnosti populární italský pokrm – spaghetti carbonara.

Web Food52 věnovaný jídlu a receptům sdílel dostupný, zdravý a chutný recept na krémové kuřecí kari. Směs koření je velmi komplexní a dodává jídlu tu správnou chuť i vůni, kokosové mléko zase přidá jemnost a bohatou strukturu omáčce.

4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT

Ingredience:

  • 2 lžíce řepkového nebo rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká žlutá cibule
  • 2 ½ lžičky kari koření
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • ¼ lžičky drcených chilli vloček
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájených na 2cm kousky
  • 1 ½ lžičky rajčatového protlaku
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 hrnek horké vody (v případě potřeby)

Postup:

  1. Ve woku nebo velké vysoké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a restujte ji šest až osm minut nebo dokud nezprůhlední. Přidejte najemno nasekaný česnek a restujte další jednu až dvě minuty.
  2. Vmíchejte římský kmín, kurkumu, jednu lžičku kari, chilli vločky a jednu lžičku soli – vařte jednu minutu. Přidejte rajčatový protlak. Promíchejte.
  3. V zipovém sáčku obalte kousky kuřete ve zbývajícím kari koření, osolte a opepřete. Přidejte do pánve a restujte asi pět až šest minut, dokud nebude maso zvenku zlatavě hnědé.
  4. Do pánve nalijte kokosové mléko. Duste nezakryté za občasného míchání sedm minut nebo dokud není kuře uvařené. Pokud je tekutiny málo, protože se vyvařila, přidejte horkou vodu.
  5. Podávejte horké s bílou rýží, případně s čerstvým koriandrem a skrojkem limety.

Zdroj: express.co.uk, food52.com

Vyzkoušejte také výtečné butter chicken podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty