Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.
Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu
Princezna z Walesu velmi ráda vaří toto jídlo pro svou rodinu, i když obliba výrazného koření se u členů rodiny trochu liší. Zatímco Kate má ráda pikantní a hodně výrazné chutě, William dává přednost jemnějším a krémovějším podobám kari.
Princ a princezna z Walesu také prozradili, že tajně zkoušejí spoustu kari podniků po celé zemi.
Na otázku, zda jejich děti, princ George, princezna Charlotte a princ Louis, mají rádi indické jídlo, Kate odpověděla: „Rozhodně, milují ho,“ i když Georgeovo oblíbené jídlo je ve skutečnosti populární italský pokrm – spaghetti carbonara.
Web Food52 věnovaný jídlu a receptům sdílel dostupný, zdravý a chutný recept na krémové kuřecí kari. Směs koření je velmi komplexní a dodává jídlu tu správnou chuť i vůni, kokosové mléko zase přidá jemnost a bohatou strukturu omáčce.
4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT
Ingredience:
- 2 lžíce řepkového nebo rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 velká žlutá cibule
- 2 ½ lžičky kari koření
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- ¼ lžičky drcených chilli vloček
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájených na 2cm kousky
- 1 ½ lžičky rajčatového protlaku
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 lžičky soli
- 1 hrnek horké vody (v případě potřeby)
Postup:
- Ve woku nebo velké vysoké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a restujte ji šest až osm minut nebo dokud nezprůhlední. Přidejte najemno nasekaný česnek a restujte další jednu až dvě minuty.
- Vmíchejte římský kmín, kurkumu, jednu lžičku kari, chilli vločky a jednu lžičku soli – vařte jednu minutu. Přidejte rajčatový protlak. Promíchejte.
- V zipovém sáčku obalte kousky kuřete ve zbývajícím kari koření, osolte a opepřete. Přidejte do pánve a restujte asi pět až šest minut, dokud nebude maso zvenku zlatavě hnědé.
- Do pánve nalijte kokosové mléko. Duste nezakryté za občasného míchání sedm minut nebo dokud není kuře uvařené. Pokud je tekutiny málo, protože se vyvařila, přidejte horkou vodu.
- Podávejte horké s bílou rýží, případně s čerstvým koriandrem a skrojkem limety.
Zdroj: express.co.uk, food52.com
Vyzkoušejte také výtečné butter chicken podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH