Prima FRESH festival přinese ještě víc! Těšíme se na vás už v pěti městech v Čechách i na Moravě

Prima FRESH festival odstartujte svoji tour v pátek 19. května v Plzni v parku za OC Plzeň Plaza a přinese ještě víc gastronomických zážitků na dosud nevídané úrovni. Festivalová tour pokračuje z Plzně nově do Olomouce a Brna a poté tradičně do Pardubic a Liberce. Gurmáni se mají opět na co těšit.

„Letošní rok bude pro Prima FRESH festival doslova přelomový. Festivalovou tour rozšíříme o další dvě města na Moravě a nově tak pokryjeme území celé ČR. Navíc jsme připravili výrazné koncepční změny pod heslem ‚Ještě více gastronomických zážitků‘,“ přibližuje novinky letošního ročníku festivalu jeho ředitel Petr Jirásek. A co si pod tím představit? Dorazí ty nejlepší podniky u nás, které jsou považovány v ČR za legendy.

Legendy pod jedním nebem

Jedním z takových legendárních podniků je Café Imperial pod vedením Zdeňka Pohlreicha, které je mezi gurmány skutečným pojmem. Na Prima FRESH festivalu bude svoje menu servírovat ve spolupráci s Valoria Restaurant. Menu, které jen tak někde neochutnáte doveze náš „nároďák“, tedy Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který se účastní kuchařských soutěží po celém světě a obsazuje ty nejvyšší příčky. Nejlepší českou kuchyni najdou návštěvníci rozhodně v Restauraci U Sapíků na Klokočné. Až tam ale jezdit nemusí, Pavel Sapík totiž dorazí se svým menu na Prima FRESH festival. Další legendou je také Restaurant Marcela Ihnačáka, který bude připravovat menu tradiční české kuchyně inspirované židovskou tradicí.

Nově výstaviště a Špilberk

Olomouc a Brno, to jsou nové lokality, kam letos festivalová tour zavítá. V Olomouci se brány otevřou 26. a 27. května na Výstavišti Flóra. V Brně je spoluorganizátorem festivalu TIC Brno a hrad Špilberk, a právě na Špilberku se ve dnech 2. a 3. června budou moci návštěvníci těšit na festivalový gurmánský zážitek. V Plzni festival tradičně svoji tour začíná a letos tomu není jinak, jen se festivalové dny posouvají na pátek a sobotu 19. a 20. května. Také v Pardubicích na Dostihovém závodišti je první den festivalu posunutý na pátek a sobotu 9. a 10. června. V Liberci přivítá festival návštěvníky tak, jak jsou zvyklí, pro letošní rok ve dnech 16. a 17. června v Parku Budyšínská.

Cooking stage ovládne hvězdná sestava

Pohlreich, Sapík, Ihnačák a Besky. To jsou známá jména, která se objeví ve všech městech na hlavní cooking stage. Vařit bude ale také například kapitán „nároďáku“ Patrik Bečvář, Pavel Berky, šéfredaktorka časopisu Prima FRESH Klára Michalová a také herci ze ZOO. Ve všech městech zábavu rozproudí energická kapela Děda Mládek Illegal Band a v Pardubicích navíc také kapela Vega Elektra. Hudební produkci doplní stand up comedy Na stojáka, kde se u mikrofonu vystřídají komici jako Lukáš Pavlásek, Tigran, Daniel Čech nebo Karel Hynek.

Platit se bude online

„Velká změna se letos týká platebních podmínek, nově bude možné platit kartou, hodinkami nebo mobilem po celém areálu. V případě, že budou mít návštěvníci pouze hotovost, bude potřeba si koupit festivalový náramek s čipem a dobít si ho v hotovosti,“ vysvětluje nové podmínky Petr Jirásek. Díky partnerství s MasterCard od Komerční banky budou na majitele těchto platebních karet čekat zajímavé výhody.

Řízené degustace na DeguStage

V tomto roce také přibyla nová stage s názvem DeguStage a jak název napovídá, bude se degustovat. „Na nové stagi budou probíhat řízené vinné degustace pod vedením zkušených someliérů a k vínům se budou párovat vybrané delikatesy s oceněním Great Taste. TOP vína a TOP delikatesy slibují TOP zážitek,“ láká návštěvníky Petr Jirásek.

Od lokálních podniků až po extrémní catering

Jako každý rok na festivalu nebudou chybět ty nejlepší lokální restaurace, bistra, kavárny a další podniky, které budou připravovat speciální menu, vařit voňavou kávu, míchat osvěžující drinky, prodávat skvělou zmrzlinu nebo sladké dezerty. Na své si prostě přijde každý, a to i milovník extrémní gastronomie a zážitkových restaurací. Tradičně bude možné vyzkoušet menu Extrémního cateringu, který v minulosti návštěvníkům naservíroval např. mořského ježka, medvěda, krokodýla nebo šneky.

Vstupné

Předprodej:

  • 2denní vstupenka + sklenice na víno od Crystalexu – 249 Kč
  • 2denní vstupenka bez sklenice – 199 Kč
  • 1denní vstupenka + sklenice na víno od Crystalexu – 199 Kč
  • 1denní vstupenka bez sklenice – 150 Kč

Na místě:

  • 1denní – 150 Kč
  • 2denní – 250 Kč

Děti do 140 cm a ZTP mají vstup zdarma.

Podrobné informace najdete na webu www.freshfestival.cz.

Prima FRESH festival 2023

  • Plzeň 19.−20. května, Park za OC Plzeň Plaza
  • Olomouc 26.−27. května, Výstaviště Flóra, Smetanovy sady 603
  • Brno 2.−3. června, Hrad Špilberk
  • Pardubice 9.−10. června, Dostihové závodiště, Pražská 607
  • Liberec 16.−17. června, Park Budyšínská

Na FRESH festivalech se potkáte i s českými výrobci s oceněním Great Taste

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty