Novinky na trhu: zeleninové chipsy, nový burger a poctivé omáčky
Zdroj: archiv
Novinky na trhu: zeleninové chipsy, nový burger a poctivé omáčky
Zdroj:
archiv
Rádi byste ochutnali něco nového a hodilo by se vám pár tipů? Dnes pro vás máme tři favority! Chipsy, které ocení milovníci křupavých batátů, novinku od známého fast foodu, resp. takové vylepšení jejich stálice. A na závěr dobře známé chutě omáček, které můžete mít vždy při ruce.
Tretter’s Crisps jsou zpět
Historie vyhlášených zeleninových Tretter’s chipsů se začala psát v roce 2010. Nyní se vrací zpět, jsou výhradně z kvalitních batátů a aktuálně jsou k dostání ve dvou příchutích – uzené chilli a mořská sůl. Společnost Tretter’s byla první českou firmou, která přivedla na domácí trh chipsy z řepy, mrkve, pastináku a celeru. Nyní se její zakladatel Michael Tretter rozhodl pro další posun ve své vizi a představuje crisps z batátů. Tretter’s Batatas Crisps používá základní surovinu výhradně z Latinské Ameriky – konkrétně z Kolumbie a Peru. Jedná se o odrůdu Orange Sweet potatos, která je výjimečná svou přirozeně oranžovou barvou a schopností karamelizovat.
Díky této kombinaci jsou Tretter’s Batatas Crisps tmavší a vynikají vyváženou chutí. Na rozdíl od jiných chipsů se nevyrábějí z pelet, ale z tence nakrájených batátových hlíz. Kompletní výroba probíhá v Nehvizdech nedaleko Prahy starou anglickou tzv. kotlíkovou metodou, kdy jsou tence nakrájené batáty krátce předsmaženy ve slunečnicovém oleji a pak dopečeny ve speciální peci. Díky tomu jsou Tretter’s Batatas Crisps velmi křupavé a jsou alternativou ke klasickým bramborovým lupínkům nebo jako příloha k pokrmům. Jsou přirozeně bezlepkové, bez umělých přísad, GMO a bez přídavku proteinu. Jsou baleny v ochranné dusíkové atmosféře, takže si zachovávají svou křehkost i výživové hodnoty. Původní zeleninové Tretter’s chipsy vznikly jako pochutina k drinkům v legendárním pražském Tretter’s Baru a postupně se staly vyhledávanou položkou napříč obchodními sítěmi. Výrobu chipsů z řepy, mrkve a celeru ukončil Michael Tretter během pandemie covidu a nyní se rozhodl dobýt nejen český, ale i zahraniční trh s Tretter’s Batatas Crisps. Tretter’s Batatas Crisps jsou aktuálně k dostání například v obchodech: Coop, Jip, Hruška, Zeman maso či v duty free na letišti Václava Havla v Praze. Cílem je zaměřit se primárně na menší prodejny delikates a lahůdkářství.
Burger King představuje svůj nový Whopper®
Burger King představuje nový Whopper. Ve vylepšené verzi nejpopulárnějšího burgeru tohoto amerického řetězce najdou zákazníci nadýchanější housku, šťavnatější maso, které se teď dochucuje pepřem a solí, a optimální teplotu podávání. Díky třem novinkám, na kterých se podíleli sami návštěvníci řetězce, je Whopper dotažený o krok blíže k dokonalosti – a to i v rostlinné variantě burgeru. Změny doznala také teplota servírování Whopperu, která nově dosahuje 55 až 60 °C.
Nový Whopper
Zdroj: archiv
Nový Whopper
Zdroj:
archiv
Rozhodli návštěvníci restaurací
Burger King dlouhodobě naslouchá potřebám a preferencím nejen pravidelných hostů svých restaurací, ale i lidí, kteří jeho restaurace pravidelně nenavštěvují. Při přípravě receptury nového Whopperu proto oslovil Burger King v průzkumu 3 800 respondentů a zeptal se jich, co by pomohlo jeho nejznámější burger přiblížit k dokonalosti. Z odpovědí vyplynulo, že je to právě houska, maso a teplota servírování.
Novinka potěší nejen „masožravce“, ale i ty, kteří se masu vyhýbají nebo se snaží jeho konzumaci omezovat. Všechny nové vlastnosti totiž zákazníci najdou i v plant-based variantě Whopperu. Lidé v Česku mohou nový Whopper v jeho masovém nebo plant-based provedení ochutnat již nyní v kterékoliv z tuzemských restaurací Burger King nebo si ho objednat přes dovážkovou službu. Whopper mohli hosté restaurace poprvé ochutnat v roce 1957. Od té doby se stal jedním z nejznámějších burgerů na světě. Dnes se jich každou minutu celosvětově prodá přes 900 kusů.
Babiččiny omáčky
Zdroj: archiv
Babiččiny omáčky
Zdroj:
archiv
Hotové omáčky jako od babičky
Řada Babiččiných omáček od značky Druid, od základu vařených kuchařem dle tradičních postupů, byla vyvinuta s ohledem na tradiční české chutě a receptury a s hlavním důrazem na kvalitu a použité suroviny. Proto v těchto recepturách najdete například tuřín, kapustu, či libeček. Naopak neobsahují zbytečná éčka, stabilizátory a konzervanty a skvěle chutnají… prostě, jako od babičky. Vyzkoušejte sami, skvěle ladí s osvědčenými Babiččinými těstovinami. Pravá česká klasika – svíčková, gulášová, rajská a na paprice. Ať je máte rádi s knedlíkem, nebo těstovinami, vždy jsou skvělé.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ