Novinky na trhu: zeleninové chipsy, nový burger a poctivé omáčky

Rádi byste ochutnali něco nového a hodilo by se vám pár tipů? Dnes pro vás máme tři favority! Chipsy, které ocení milovníci křupavých batátů, novinku od známého fast foodu, resp. takové vylepšení jejich stálice. A na závěr dobře známé chutě omáček, které můžete mít vždy při ruce.

Tretter’s Crisps jsou zpět

Historie vyhlášených zeleninových Tretter’s chipsů se začala psát v roce 2010. Nyní se vrací zpět, jsou výhradně z kvalitních batátů a aktuálně jsou k dostání ve dvou příchutích – uzené chilli a mořská sůl. Společnost Tretter’s byla první českou firmou, která přivedla na domácí trh chipsy z řepy, mrkve, pastináku a celeru. Nyní se její zakladatel Michael Tretter rozhodl pro další posun ve své vizi a představuje crisps z batátů. Tretter’s Batatas Crisps používá základní surovinu výhradně z Latinské Ameriky – konkrétně z Kolumbie a Peru. Jedná se o odrůdu Orange Sweet potatos, která je výjimečná svou přirozeně oranžovou barvou a schopností karamelizovat.

Díky této kombinaci jsou Tretter’s Batatas Crisps tmavší a vynikají vyváženou chutí. Na rozdíl od jiných chipsů se nevyrábějí z pelet, ale z tence nakrájených batátových hlíz. Kompletní výroba probíhá v Nehvizdech nedaleko Prahy starou anglickou tzv. kotlíkovou metodou, kdy jsou tence nakrájené batáty krátce předsmaženy ve slunečnicovém oleji a pak dopečeny ve speciální peci. Díky tomu jsou Tretter’s Batatas Crisps velmi křupavé a jsou alternativou ke klasickým bramborovým lupínkům nebo jako příloha k pokrmům. Jsou přirozeně bezlepkové, bez umělých přísad, GMO a bez přídavku proteinu. Jsou baleny v ochranné dusíkové atmosféře, takže si zachovávají svou křehkost i výživové hodnoty. Původní zeleninové Tretter’s chipsy vznikly jako pochutina k drinkům v legendárním pražském Tretter’s Baru a postupně se staly vyhledávanou položkou napříč obchodními sítěmi. Výrobu chipsů z řepy, mrkve a celeru ukončil Michael Tretter během pandemie covidu a nyní se rozhodl dobýt nejen český, ale i zahraniční trh s Tretter’s Batatas Crisps. Tretter’s Batatas Crisps jsou aktuálně k dostání například v obchodech: Coop, Jip, Hruška, Zeman maso či v duty free na letišti Václava Havla v Praze. Cílem je zaměřit se primárně na menší prodejny delikates a lahůdkářství.

Burger King představuje svůj nový Whopper®

Burger King představuje nový Whopper. Ve vylepšené verzi nejpopulárnějšího burgeru tohoto amerického řetězce najdou zákazníci nadýchanější housku, šťavnatější maso, které se teď dochucuje pepřem a solí, a optimální teplotu podávání. Díky třem novinkám, na kterých se podíleli sami návštěvníci řetězce, je Whopper dotažený o krok blíže k dokonalosti – a to i v rostlinné variantě burgeru. Změny doznala také teplota servírování Whopperu, která nově dosahuje 55 až 60 °C.

Rozhodli návštěvníci restaurací

Burger King dlouhodobě naslouchá potřebám a preferencím nejen pravidelných hostů svých restaurací, ale i lidí, kteří jeho restaurace pravidelně nenavštěvují. Při přípravě receptury nového Whopperu proto oslovil Burger King v průzkumu 3 800 respondentů a zeptal se jich, co by pomohlo jeho nejznámější burger přiblížit k dokonalosti. Z odpovědí vyplynulo, že je to právě houska, maso a teplota servírování.

Novinka potěší nejen „masožravce“, ale i ty, kteří se masu vyhýbají nebo se snaží jeho konzumaci omezovat. Všechny nové vlastnosti totiž zákazníci najdou i v plant-based variantě Whopperu. Lidé v Česku mohou nový Whopper v jeho masovém nebo plant-based provedení ochutnat již nyní v kterékoliv z tuzemských restaurací Burger King nebo si ho objednat přes dovážkovou službu. Whopper mohli hosté restaurace poprvé ochutnat v roce 1957. Od té doby se stal jedním z nejznámějších burgerů na světě. Dnes se jich každou minutu celosvětově prodá přes 900 kusů.

Hotové omáčky jako od babičky

Řada Babiččiných omáček od značky Druid, od základu vařených kuchařem dle tradičních postupů, byla vyvinuta s ohledem na tradiční české chutě a receptury a s hlavním důrazem na kvalitu a použité suroviny. Proto v těchto recepturách najdete například tuřín, kapustu, či libeček. Naopak neobsahují zbytečná éčka, stabilizátory a konzervanty a skvěle chutnají… prostě, jako od babičky. Vyzkoušejte sami, skvěle ladí s osvědčenými Babiččinými těstovinami. Pravá česká klasika – svíčková, gulášová, rajská a na paprice. Ať je máte rádi s knedlíkem, nebo těstovinami, vždy jsou skvělé.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty