Novinky na trhu: voňavé koření, bezlepkové pivo, zrnková káva nebo křupavé krekry

Další várka novinek a zajímavých produktů, které můžete ochutnat. Tentokrát máme na seznamu tip na koření, pivo, které si mohou vychutnat i lidé vyhýbající se lepku. Dále voňavou zrnkovou kávu nebo křupavé krekry, které poslouží jako dobrá svačinka. Jdeme na to!

Oslava zeleniny

Dostupnost čerstvé zeleniny nahrává přípravě jídla, které budete znát ze stejnojmenného animovaného filmu Ratatouille. Vizuálně lákavé jídlo z mixu barevné zeleniny dotáhne k dokonalosti kořenicí směs Ratatouille od rodinného kořenářství Království chuti.

Francouzský zapékaný pokrm Ratatouille by se dal vzdáleně připodobnit k zeleninovému leču. Skládá se ze zeleniny, jako jsou lilky, rajčata, brambory, cukety a papriky. Zelenina je efektně nakrájena na slabé plátky, které se střídavě prokládají do vyšší zapékací mísy, aby se dosáhlo barevného efektu a úhlednosti jídla. Zelenina se dá skládat v řadách nebo do spirály. Součástí jídla je omáčka z pečených paprik, cibule, rajčat, mrkve a řapíkatého celeru, která se klade na dno zapékací mísy.

Ratatouille se dá podávat jako samostatné vegetariánské jídlo nebo příloha. Kořenicí směs Ratatouille od Království chuti lze použít nejen pro přípravu Ratatouille, ale i dušených jídel nebo dekoraci a ochucení grilované zeleniny. Koření přidávejte v závěru přípravy, aby se nespálilo a zachovalo si svůj atraktivní vzhled, chuť i vůni.

Nové bezlepkové nealkoholické pivo

Nealkoholické pivo Proovan, jedno z nejoblíbenějších piv ve stálé nabídce značky Elektrárna, je nyní oficiálně bezlepkové. Mohou si ho tedy bez obav dopřát i lidé, kteří lepek z nejrůznějších důvodů ze své stravy vyřazují či se jej snaží omezovat. Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan, inspirované stylem IPA, vyniká vyváženou hořkostí s lehkým sladovým tělem.

„Proovan bez lepku pod značkou Elektrárna je uvařen z kvalitní vody, světlého sladu z českých a  anglických odrůd ječmene, ovesných vloček     a amerického chmelu. Právě díky použití světlého plzeňského sladu, ovesných vloček a nízké stupňovitosti hotového piva splňuje Proovan přirozeně limit pro označení bez lepku. Tato skutečnost je pravidelně ověřována v akreditované laboratoři a my jsme se rozhodli ji zároveň uvádět na obalu našeho piva. Změna označení tedy nemá žádný dopad na výslednou chuť piva Proovan tak, jak ji naši zákazníci znají a jak si ji oblíbili,“ říká Michal Škoda, ředitel experimentálního pivovaru Plzeňského Prazdroje.

„Naše nealkoholické pivo Proovan je inspirované stylem IPA a zachovává si jeho typické vlastnosti. Tedy výrazné chmelové aroma s nádechem citrusů, tropického ovoce nebo kokosu a vyšší hořkost, která vyvažuje sladkost pocházející z  neprokvašeného extraktu,“ dodává sládková pivovaru Lenka Straková. Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan značky Elektrárna je v prodeji v on-line obchodě Rohlík, ve vybraných pivnicích, restauracích, bistrech a barech v Čechách i na Moravě, stejně jako v Dárkové prodejně na nádvoří Plzeňského Prazdroje a v Pivotéce v Pivovarském muzeu v  Plzni.

Objevujte svět v každém doušku

Představte si, že můžete cestovat jednoduše z pohodlí svého domova. Dokonalá káva z Asie nebo Jižní Ameriky vám dokáže zajistit nevšední zážitek přímo ve vašem šálku. S každým douškem pocítíte lahodnou chuť a jemné aroma, které vás přenese do exotických krajů. Vydejte se na malé dobrodružství a nechte se unášet na vlnách chuťových zážitků. Cestování si nyní můžete užívat bez hranic a limitů!

Značka Jacobs přichází s novými druhy zrnkových káv, jež vás uchvátí nejen báječnou chutí, ale také originálním balením, které v regálech obchodů zkrátka nemůžete minout! Najděte svoje „wunderbar“.

JACOBS ORIGINS BRAZIL & COLOMBIA

Kombinace sladké brazilské chuti s ovocnými kolumbijskými tóny. To je nová zrnková káva, jež oslavuje nejlepší pěstitelské oblasti Jižní Ameriky.

JACOBS ORIGINS LAOS & INDIA

Harmonická chuť této kávy je perfektním snoubením kořeněných indických vůní s čerstvým aromatickým nádechem Laosu. Nabízí tak mimořádný výlet do tajemné Asie.

Zdravá a křupavá rychlovka s pizzovou příchutí

Pokud patříte mezi milovníky pizzy, rozhodně by vám neměly uniknout Vícezrnné bílkovinné krekry s pizzovou příchutí od rodinné kladenské pekárny KOMPEK. Díky intenzivní chuti rajčat, česneku, oregana a bazalky si je můžete vychutnat samotné nebo s různými pomazánkami či dipy. Skvěle se hodí jako svačinka do školy či do práce, nebo jenom tak, když vás honí mlsná.

Vícezrnné bílkovinné krekry Pizza jsou napěchované bílkovinami (24 %), vlákninou (13 %) a nenasycenými mastnými kyselinami, které přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Krekry, které naopak neobsahují palmový olej, jsou výborné na dopolední nebo odpolední svačinu, případně jako občerstvení na večer místo klasických smažených chipsů. Chutnají skvěle samotné nebo s různými dipy či pomazánkami. Vícezrnné bílkovinné krekry Pizza si lahodí třeba s avokádovým guacamole nebo kouskem sýra a čerstvého rajčete.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty