Když smetana potká lískový oříšek
Jestli milujete jemně nasládlou chuť lískových oříšků, novinka Pegas Premium Lískový oříšek si vás okamžitě získá. Smetanová zmrzlina s pravou lískooříškovou pastou je obalená v extra křupavé vrstvě mléčné čokolády s kousky lískových oříšků. Tato kombinace zajišťuje dokonale vyváženou chuť i texturu. Zmrzlina je navíc vyrobená pouze z poctivých ingrediencí včetně prvotřídního certifikovaného kakaa.
Pegas Premium Lískový oříšek
Zdroj: se souhlasem Pegas
Pegas Premium Lískový oříšek
Zdroj:
se souhlasem Pegas
Pokud si chcete Pegase vychutnat i s festivalovou atmosférou v zádech, zamiřte letos v létě do KVIFF.TV Parku v Karlových Varech. Právě tam bude Pegas Premium součástí osvěžujícího programu pro filmové i zmrzlinové nadšence, kteří zde budou moci ochutnat všechny výrobky této řady.
Festival Pivo na Náplavce představí už tento týden 34 minipivovarů
Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 20. a 21. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 34 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik koncertů.
Festival vypukne v pátek 20. června ve 14 hodin. V sobotu mohou návštěvníci dorazit už v 10 hodin dopoledne. V oba dny festival potrvá do 21. hodiny. Organizátoři očekávají hojnou účast. „Letos se bude konat 13. ročník festivalu. Příchozí čeká bohatá nabídka minipivovarů z celé republiky. Návštěvníci se mohou těšit jak na pravidelné účastníky, tak na pivovary, které na festival dorazí poprvé. Nově se objeví například Bročan z Jinců, Pivovar Bohdaneč, Pivovar Lednice, Pivovar Pod Lípou z Kyšic nebo Ruxusní minipivovar z Telče. Pro letošek je pamatováno také na několik hostů, a sice na Měšťanský pivovar v Poličce, Pivovar Poutník z Pelhřimova a Pivovar Rohozec, které řadíme mezi malé pivovary. K ochutnání budou jak tradiční české ležáky, tak všemožná svrchně kvašená piva, která jsou u minipivovarů dnes již standardem,“ popsal Jiří Sedláček, ředitel festivalu Pivo na Náplavce.
Součástí každého ročníku festivalu jsou i stánky s občerstvením, které se hodí k pivu. Ty nebudou chybět ani letos. „V širokém spektru chutí a vůní bude návštěvníky festivalu obsluhovat na 15 stánků s jídlem. K ochutnání budou různé masové grilované pochutiny, balkánské speciality, belgické hranolky, burgery, guacamole, quesadillas a tacos, klobásky z masa přeštických vepříků, obložené bruschetty, řemeslná pizza a mimo to i kvalitní káva,“ vyjmenoval Jiří Sedláček.
Pivo na Náplavce
Zdroj: se souhlasem Archetypu
Pivo na Náplavce
Zdroj:
se souhlasem Archetypu
Vstup na festival je zdarma. Způsob degustace piv zůstává i pro letošní ročník stejný. Během všech ročníků se pivo pije ze skla, čímž se organizátoři snaží zamezit zbytečnému odpadu v podobě plastových kelímků, a navíc pivo ze skla chutná lépe.
Léto v centru Prahy? U Jelena!
Červený Jelen letos opět proměnil svou zahrádku v místo, kde to žije. Jelení léto je ideální volbou pro všechny, kdo si chtějí vychutnat letní večer v centru města – s výborným jídlem, osvěžujícími drinky a pohodovou atmosférou, ale stranou městského ruchu. Každý večer má jiný rytmus – někdy ve znamení italského aperitiva, jindy v doprovodu živé hudby, která rozezní zahrádku pod širým nebem. Zkrátka, malý festival – velké zážitky. Začíná se vždy v 17:30.
Aperitivo – italský rituál, který si zamiloval celý svět. Sklenka osvěžujícího drinku, něco malého k zakousnutí a čas strávený s přáteli. V zahrádce Červeného Jelena si ho užijete naplno – s výbornými koktejly a možností ochutnat to nejlepší z kuchyně Marka Fichtnera. V nabídce je kompletní à la carte menu, které spojuje poctivé suroviny, sezónnost a moderní pojetí české i mezinárodní gastronomie. Aperitivo v zahrádce pod majestátním létajícím Jelenem bude 27. 8. a 12. 9. ve znamení drinku Amarancio. Kreativní variace Gin & Tonic ovládnou podvečery 19. 6. a 4. 9. Ta pravá chvíle na koktejly s rumy Flor de Caña nejrůznějšího stáří nastane na aperitivu 15. 7. a 12. 8. A drinky na martini základu nabídne 31. 7. Martini Vibes.
Léto u Červeného Jelena
Zdroj: se souhlasem Červený Jelen
Léto u Červeného Jelena
Zdroj:
se souhlasem Červený Jelen
Zatímco během aperitiva se o náležitou hudební kulisu postarají DJ Fally a DJ Nzym, LIVE MUSIC večery v zahrádce Červeného Jelena budou patřit vystoupení kapel a muzikantů: 27. 6. – Iris Kristeková & Štěpán Klouček / 23. 7. a 10. 9. – VioLin / 30. 7. – Aneta Kalertová / 6. 8. – Satellit of Joy / 20. 8. – Ibby.
Pivovar Radegast pokračuje v boji o vodu
Pivovar Radegast pokračuje v plnění svého závazku, že do roku 2030 zadrží v krajině více vody, než kolik na výrobu piva spotřebuje. V letošním roce zahajuje ve spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko výzvu k úklidu vodních toků a okolí, do které se mohou zapojit lidé z celé České republiky. Mezi nejaktivnější účastníky hodlá pivovar rozdat 2030 sudů na zadržení dešťové vody. To vše s cílem zadržovat vodu v krajině a bojovat se suchem.
Nově chce Radegast do Boje o vodu zapojit také veřejnost. Spojil se s iniciativou Ukliďme Česko a společně připraví během následujících měsíců více než 100 úklidových akcí v okolí tuzemských vodních toků. „Propojujeme přirozenou péči Čechů o vodní toky s našimi aktivitami pro efektivnější nakládání s vodou. Bojovat proti plýtvání totiž může každý z nás, například sběrem dešťové vody. Proto nejaktivnější účastníky úklidových akcí odměníme celkem 2030 sudy na dešťovou vodu, které dohromady zadrží přes 8 milionů litrů vody každý rok,“ vysvětluje Josef Jalůvka.
Vavřinec Hradilek předvedl „vodní slalom na suchu“
Letošní kampaň Boj o vodu zahájil 16. června kajakář a olympionik Vavřinec Hradilek. V pražském Trojském kanálu předvedl, jak by vypadal vodní slalom bez vody. Během jeho jízdy se před zraky veřejnosti voda v kanále postupně vypouštěla, až zůstal stát na místě. „Voda mě provází celý život, je neodmyslitelně spjata se sportem, kterému se věnuji. Vypouštějící se slalomářský kanál symbolizuje to, co se reálně děje s českou krajinou, voda z ní postupně mizí. Společně s Radegastem chceme tímto silným gestem na situaci upozornit. Věřím, že akce pomůže otevřít širší debatu o tom, jak důležité je vodu v přírodě udržet a jak k tomu může přispět každý z nás, ať už jako jednotlivec nebo firma,“ přibližuje Vavřinec Hradilek, který s Radegastem spolupracuje již druhým rokem. V rámci loňské kampaně sjel na kajaku „na sucho“ Nuselské schody v Praze.
Pivovar rozdá sudy na dešťovku
Úklidy řek a okolí vodních toků budou probíhat po celé léto a vyvrcholí začátkem podzimu. „Očekáváme, že se díky kampani přihlásí tisíce dobrovolníků, kteří s čistěním okolí řek, potoků či vodních kanálů pomohou. Naše platforma má s úklidem české krajiny dlouholeté zkušenosti, v loňském roce jsme úspěšně uspořádali 4697 úklidů, do kterých se zapojilo 185 000 dobrovolníků,“ přibližuje Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.
Boj o vodu s Radegastem
Zdroj: se souhlasem Radegast
Boj o vodu s Radegastem
Zdroj:
se souhlasem Radegast
Dobrovolníci se mohou registrovat na stránce Boj o vodu a přidat se k již existující úklidové akci, nebo si naplánovat vlastní. Po dokončení úklidu organizátoři vyplní zprávu o jeho průběhu, přidat mohou také fotografie z akce. „Jednotlivé zprávy z průběhu úklidů vyhodnotíme. Důležitý bude počet účastníků, rozsah úklidu či míra zapojení jednotlivých dobrovolníků. Nejaktivnějším účastníkům dáme celkem 2030 sudů na dešťovou vodu, každý s objemem 200 litrů a s logem Radegastu. Chuť Čechů pečovat o své okolí zapadá do našeho závazku o udržování vody v krajině a péče o vodní toky. Věříme, že motivace v podobě sudů na dešťovou vodu aktivitu dobrovolníků ještě podpoří,“ dodává Josef Jalůvka.
Každoroční soutěž Hard Rock Cafe World Burger Tour přináší do Prahy burger inspirovaný místními chutěmi
Od 14. června do 5. srpna pořádá Hard Rock Cafe každoroční soutěž World Burger Tour, v rámci které si hosté mohou vychutnat nové, lahodné burgery s jedinečnými chutěmi inspirovanými místními kuchyněmi ve více než 100 restauracích po celém světě.
Hard Rock Cafe startuje svou každoroční soutěž World Burger Tour, která oslavuje narozeniny společnosti Hard Rock International. Šéfkuchaři Hard Rock Cafe z celého světa byli vyzváni, aby vytvořili originální burger, který představí prvky jejich regionální kultury a osobního vkusu. Tyto inovativní recepty budou exkluzivně k ochutnání od 14. června do 5. srpna, včetně burgeru WBT Local Burger v Hard Rock Cafe Praha.
Například hosté v Hard Rock Cafe Řím si mohou objednat Lasagna Burger s boloňským ragú a bešamelem, návštěvníci Atlantic City ochutnají Jersey Shore Burger s domácí borůvkovo-javorovou aioli a provolone.
WBT Local Burger
Zdroj: se souhlasem Hard Rock Cafe
WBT Local Burger
Zdroj:
se souhlasem Hard Rock Cafe
WBT Local Burger, který připravil šéfkuchař v Hard Rock Cafe Praha, je poctou české kulinářské tradici. Kombinuje výraznou, kouřovou chuť pražské šunky Origen s krémovou jemností hermelínu. Toto jedinečné spojení dvou místních specialit přináší moderní a vydatnou variaci na klasický burger – skutečná chuť Prahy v každém soustu.
Letos je soutěž obohacena o novinku – známá šéfkuchařka, food influencerka a ambasadorka značky Olivia Tiedemann se připojila jako mentorka a porotkyně. Během příprav úzce spolupracovala s kuchaři, sdílela své kulinářské zkušenosti a techniky přípravy burgerů, aby společně posunuli recepty na vyšší úroveň. „Spolupracovat s těmito talentovanými kuchaři z celého světa byla skvělá zkušenost. Každý z nich do svého receptu vložil vášeň, kreativitu a jedinečný osobní příběh. Jsem nadšená z toho, jak dokázali klasický burger proměnit v originální poctu svému regionu,“ říká Olivia Tiedemann.
Na základě jejího hodnocení a prodejních výsledků bude letos v létě vybráno pět nejlepších burgerů. Ty se poté představí v restauracích Hard Rock Cafe po celém světě na omezenou dobu – a jeden z nich se nakonec stane celkovým vítězem. „Tato každoroční událost je skvělou příležitostí, kdy náš šéfkuchař může projevit svou kreativitu a naši hosté si mohou pochutnat na novém burgeru inspirovaném chutěmi Prahy,“ říká generální manažerka Hard Rock Cafe Praha Martina Lednová.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ