Poslední šance na letní BBQ v Mama Shelteru
Fanoušci grilování, zbystřete! V pražském Mama Shelteru zbývá už jen jeden letní BBQ večer, který nesmíte vynechat! Přijďte si 21. srpna vychutnat grilované speciality připravované přímo před vašima očima, uvolněnou atmosféru a tu pravou chuť léta na talíři.
Na co se můžete těšit?
Na roštu se budou grilovat hovězí burgery, krevetové curry, kuřecí tikka, grilovaná chobotnice a spousta dalších BBQ lahůdek. Na své si přijdou i vegetariáni, na které mimo jiné čeká bohatý výběr grilované zeleniny a osvěžující melounový salát s fetou. V pauzách mezi chody pak můžete společně poměřit síly v kultovních arkádovkách, uspořádat s ostatními přátelský zápas na stolním fotbálku pro 8 lidí nebo jen v klidu nasávat pohodovou letní atmosféru na té nejbarevnější terase v Praze.
BBQ v Mama Shelteru
Zdroj: Mama Shelter
BBQ v Mama Shelteru
Zdroj:
Mama Shelter
Srpnový BBQ večer se koná od 17:00 do 22:00. Více informací se dozvíte na webu Mama Shelteru.
Ochutnejte exkluzivní menu Marcely Vuong na střeše W Prague ABOVE Rooftop
Na střešní terase ABOVE Rooftop v W Prague se v srpnu vaří podle receptů kuchařky Marcely Vuong. Dvouchodové letní menu je k dispozici každý každý večer po celý srpen.
Při tvorbě menu se Marcela inspirovala pokrmy, které zná odmala. „Vybrala jsem jídla, která mám spojená s rodinou a domovem. Chtěla jsem nabídnout něco lehkého, jednoduchého a přitom výrazného. Prostě takového, co si člověk rád dá i v létě,“ říká. Dvouchodové menu zahrnuje svěží mangový salát s mungo klíčky, bylinkami a arašídy v rybí omáčce, druhým jídlem je Bo la lot – mleté hovězí zabalené v betelových listech, podávané s nakládanou ředkví a omáčkou ze sójové omáčky a sezamu.
Marcela si dává záležet na výběru surovin – část bylinek pochází ze zahrad v Sapě u Chuchle, zeleninu nakupovala přímo od pěstitelů na tržnici v Holešovicích. „Záleží mi na tom, odkud jídlo pochází, a snažím se vybírat to, co roste blízko a chutná dobře,“ dodává.
Exkluzivní menu Marcely Vuong
Zdroj: ABOVE Rooftop hotel W Prague
Exkluzivní menu Marcely Vuong
Zdroj:
ABOVE Rooftop hotel W Prague
Spolupráce s W Prague byla pro Marcelu výzvou. „Když mi volal šéfkuchař Nenad, chvíli jsem si myslela, že si někdo dělá legraci. Ale taková příležitost se neodmítá – vařit na střeše v centru Prahy, vedle zkušeného týmu kuchařů, to je sen,“ směje se Marcela.
Speciální dvouchodové menu Marcely Vuong je dostupné až do 31. srpna na terase ABOVE Rooftop – každý den od 17 do 22 hodin.
Manifesto Market a gastroakce v srpnu
V srpnu ožívá Manifesto Market na Andělu s letními událostmi, které spojují skvělou hudbu, autentické kuchyně z celého světa a jedinečnou atmosféru městského Marketu. Od tanečních lekcí salsy a bachaty, přes hudební program Sounds of Summer, který si nechcete nechat ujít, až po vinobraní s českými vinařstvími – Manifesto zve návštěvníky na nezapomenutelné letní zážitky.
17.8. | Yoga, Brunch & DJ s Barborou Millerovou
Neděle patří relaxu, zdraví a hudbě. Ranní 90minutová lekce jógy pod vedením Barbory Millerové je ideální restart na nový týden. Lekci doplní brunch s poke bowls v několika variantách – vegetariánská Vrksasana s tofu a ananasem, lososová Virabhadrasana nebo krevetová Balasana s mangem a limetkovým dresinkem. Každý účastník dostane signature spritz z baru SOOT a můžou si užít doprovod DJ Anky a DJ JustLuke.
Cena balíčku je 500 Kč za jógu a drink, nebo 750 Kč za plný balíček včetně brunche s poke bowls. Kapacita je omezena na 30 účastníků, doporučujeme si přinést vlastní podložku.
30.31.8. Vinobraní v Manifestu
Zdroj: Manifesto Market
30.31.8. Vinobraní v Manifestu
Zdroj:
Manifesto Market
30.–31.8. | Vinobraní
Přijďte zakončit léto stylově se sklenkou vína v ruce. V Manifestu vás čeká dvoudenní vinobraní plné mezinárodních i českých vín, letní atmosféry a hudebního doprovodu v sobotu i v neděli.
Těšit se můžete na světová vína z Rakouska a Německo od Premier Wines, z Itálie od Botego (spritz) a L'Officina del Gusto, ze Španělska od Wine Office, z Jižní Ameriky od Merkenwine, z Řecka od Yaya's, z Francie od Fine Labels a další Speciality od Luxusní vína. Můžete podpořit domácí produkci a ochutnat vína z vinařství z Čech a Moravy od rodinného vinařství Košut, Víno Hnidák, vinařství Gertner, vinařství Maláník, vinařství Somnium a Iwayini.
Srpen v Manifestu slibuje zážitky pro všechny smysly – ať už se přijdete protáhnout, zatancovat si, objevit nové chutě nebo si jen dát něco dobrého k pití. Všechny akce probíhají venku v Manifesto Market Anděl – místě plném chutí, hudby a té nejlepší pražské letní energie.
Tchibo spojilo síly s platformou Nesnězeno
Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání potravinami, spojila síly s prodejnami Tchibo. Díky této spolupráci si uživatelé mohou v aplikaci zakoupit zvýhodněné balíčky s pečivem nebo dezerty, které by se jinak neprodaly. Spolupráce již má za sebou pilotní provoz, v rámci kterého uživatelé zachránili bezmála 2 tisíce balíčků.
„Spolupráce s Tchibo je pro nás dalším potvrzením, že myšlenka boje proti plýtvání potravinami rezonuje i u velkých a zavedených značek. Věřím, že společnými silami dokážeme zachránit spoustu kvalitních potravin a ukázat, že udržitelnost není pro podobné podniky jen trend, ale znamená opravdový přínos s měřitelným ekologickým i finančním dopadem,“ říká Jakub Henni, zakladatel platformy Nesnězeno. Spojením s platformou podniky získávají nejen nové zákazníky z řad stávajících uživatelů aplikace, ale také dodatečný příjem za potraviny, které by se jinak už neprodaly.
V Nesnězenu nově najdete i Tchibo
Zdroj: Tchibo, Nesnězeno & Munch
V Nesnězenu nově najdete i Tchibo
Zdroj:
Tchibo
Zákazníkům tato spolupráce přináší možnost získat chutné potraviny za výhodnou cenu, a zároveň podpořit odpovědný přístup k potravinám. V případě Tchibo si mohou pochutnat na přebytcích koláčů, koblížků, zákusků a dalších sladkých i slaných dobrot z aktuální nabídky konkrétní provozovny. V nabídce je malý balíček za 50 Kč nebo velký za 80 Kč – oba s 50% slevou oproti té původní. Obsah balíčku je vždy překvapením, protože podnik nikdy dopředu neví, co přesně zbyde. Každý balíček Nesnězeno je připraven v daný den a zákazníci si jej mohou vyzvednout v určeném čase, zpravidla ve večerních hodinách před koncem otevírací doby.
Tchibo nabízí balíčky aktuálně ve 14 prodejnách převážně v Praze, ale také v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Kladně nebo Ústí nad Labem. V prvním pololetí bylo do pilotního provozu zapojeno 5 poboček, v červenci se jich přidalo dalších 9 a postupně budou přibývat.
„Ve společnosti Tchibo dlouhodobě podporujeme odpovědné nakupování, které je ohleduplné k lidem a přírodě. Věříme, že i malé kroky mohou přinášet pozitivní změny. Spolupráce s Nesnězeno je pro nás přirozeným pokračováním našeho závazku k udržitelnosti. Zákazníkům tak nabízíme možnost zapojit se do smysluplné iniciativy a společně s námi přispět k omezení plýtvání,“ říká Lenka Mašková, Corporate Responsibility Manager CZ/SK.
Hvězdný oběd až domů
Kulinářské léto 2025 pořádané Zdravým stravováním ještě neskončilo! Česká společnost Zdravé stravování nabízí v rámci svého projektu Kulinářské léto mimořádnou příležitost objednat si dovoz 4chodového degustačního obědového menu od tuzemských i zahraničních kuchařských hvězd, jako jsou Tomáš Reger (Element Bar & Restaurant), Michal Buček (Hotel Baltaci Zlín), Pavel Drdel (Sůl a řepa) či Fabio Giacopelli (ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana). Kulinářské léto probíhá ještě do 27. srpna 2025.
Organizováním Kulinářského léta tak Zdravé stravování umožňuje dopřát si gastronomický zážitek, aniž byste museli opustit domov či pracoviště. Kuchařské celebrity připraví 4chodové obědové menu, přičemž každý týden se můžete těšit na jiný gurmánský zážitek.
Michal Buček vaří v Kulinářském létě koncem srpna
Zdroj: Zdravé stravování
Michal Buček vaří v Kulinářském létě koncem srpna
Zdroj:
Zdravé stravování
Tato iniciativa brandu Zdravé stravování má ukázat, že krabičkové stravování není určeno pouze lidem, kteří korigují svoji váhu, ale všem, kdo se chtějí stravovat pestře, zdravě a chutně. Proto recepty sestavené ve spolupráci se špičkovými kuchaři zařazuje Zdravé stravování do krabičkových programů po celý rok.
Zbývající termíny kuchařských hvězd
20.8.2025 Michal Buček (Hotel Baltaci Zlín)
27.8.2025 Pavel Drdel (Sůl a řepa)
Příjem objednávek je nejpozději vždy do středy předchozího týdne, než daný kuchař vaří.
Too Good To Go rozšiřuje svou síť o čerpací stanice ORLEN
Too Good To Go, společnost se sociálním dopadem, a ORLEN, největší síť čerpacích stanic v Česku, navazují partnerství a poskytují uživatelům další možnosti, jak zachránit potraviny před vyhozením. Hlavním cílem spolupráce je zužitkování přebytků potravin na vybraných čerpacích stanicích ORLEN jednoduše prostřednictvím Too Good To Go aplikace. Společnost se sociálním dopadem tímto partnerstvím pokračuje v intenzivním rozšiřování partnerské sítě a reaguje tak na rostoucí zájem ze strany uživatelů i podniků.
Dle průzkumu Too Good To Go a výzkumné agentury STEM/MARK (2024) se 87 % Čechů staví proti plýtvání potravinami a celých 90 % souhlasí s tím, že by podniky měly nabízet zbylé potraviny na konci dne za lepší ceny, aby se zamezilo jejich vyhození. V reakci na tuto skutečnost Too Good To Go i nadále pokračuje v rozšiřování sítě partnerských podniků, z nichž mohou uživatelé zachraňovat Dobrovaky s přebytky potravin. Nejnovějším přírůstkem v aplikaci jsou vybrané čerpací stanice ORLEN.
Too Good To Go rozšířil svou nabídku
Zdroj: Too Good To Go
Too Good To Go rozšířil svou nabídku
Zdroj:
Too Good To Go
Síť ORLEN svým zákazníkům nabízí široký výběr čerstvých potravin, jako jsou sendviče či sladké pečivo, v rámci svého gastronomického konceptu Stop Cafe. A právě přebytky ze Stop Cafe budou mít nyní zákazníci možnost zachránit před plýtváním. Do Too Good To Go aplikace se v počáteční fázi spolupráce přidává deset čerpacích stanic v Praze a pět v Brně.
“S čerpacími stanicemi ORLEN již spolupracujeme na dalších trzích a bylo pro nás proto naprosto přirozené tuto spolupráci rozšířit i v rámci Česka. I proto máme z partnerství s ORLEN velkou radost, jedná se totiž o první spolupráci tohoto druhu v Česku. Otevírají se nám tak dveře do další oblasti, ve které můžeme spolu s našimi uživateli snižovat plýtvání potravinami. Česko má nejhustší síť čerpacích stanic ve střední Evropě v kontextu rozlohy a počtu obyvatel, takže je tu opravdu velký potenciál pro pozitivní dopad,” uvádí Anna Podkowińska-Tretyn, Country Directorka Too Good To Go pro Polsko a Česko.
Uživatelé Too Good To Go mohou na čerpacích stanicích zachraňovat slané Dobrovaky Stop Cafe obsahující širokou nabídku čerstvých baget, stejně jako Dobrovaky Stop Cafe se sladkým pečivem. Cena Dobrovaků Stop Cafe je 49 Kč za sladký Dobrovak Stop Cafe s původní hodnotou 150 Kč a 79 Kč za slaný Dobrovak Stop Cafe s původní hodnotou 240 Kč.
Objevte Prahu z nové perspektivy na Večeři v oblacích!
Zpříjemněte si začátek září nevšedním gastronomickým zážitkem. Celosvětově oblíbená Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4. do 14. září v parku Mrázovka. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka.
Představte si, že pohodlně sedíte v polstrovaném křesle, ulamujete si pečivo a při tom probíráte s číšníkem vhodné víno k jídlu, které se už pro vás chystá. Se sklenkou v ruce pozorujete Vyšehrad, Emauzy, Petřínskou rozhlednu i Strahovský stadion. Stačí se jen trochu pootočit. Jak je to možné?
Večeře v oblacích v sobě spojuje fine diningovou restauraci s vyhlídkou z výšky 40 metrů. Tím, že je stůl pro 22 hostů upevněn k jeřábu, může se zdvihnout kdekoliv, kde je dostatek místa. Letos zakotví v parku Mrázovka, blízko Sokola a spodní stanice lanovky hotelu NH Prague City. Z ptačí perspektivy tak uvidíte Smíchov včetně Vltavy a protějšího nábřeží s Vyšehradem, Podskalím a pankráckými mrakodrapy. Z druhé strany se postupně odhalí Petřín a Strahov. Případného strachu z výšky vás zbaví šampaňské před startem, bezpečnostní pásy v sedačkách a síť pod stolem a křesly.
Večeře v oblacích
Zdroj: Dinner in the sky
Večeře v oblacích
Zdroj:
Dinner in the sky
Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami. Letos se na plošinu ve výšce 40 metrů podívá šéfkuchař Peter Slačka, zářivá hvězda slovenské gastronomie. Zkušenosti sbíral ve fine diningových restauracích v Austrálii, Portugalsku, Švédsku a Velké Británii, aby se vrátil do rodné Bratislavy a obohatil tamní gastroscénu moderní slovenskou kuchyní s fusion světovými prvky. Kuchařem se přitom stal náhodou – při studiu chodil na brigádu do stánku s gyrosem a uvědomil si, jak moc ho těší, když lidem chutná. Pak nastoupil do vyhlášené bratislavské restaurace Karibik a do nově otevřeného hotelu Kempinski. Po angažmá v michelinských restauracích ve světě otevřel restauraci Baroza a po otcovské dovolené snídaňové bistro Jolk, které fungovalo jako pop-up čtyři měsíce. Pro bar Kwāntu v Londýně, zařazeném do žebříčku TOP 50 nejlepších barů světa, vytvořil jídelní lístek.
Peter Slačka přichystal pro obě lokality (Prahu i Bratislavu) stejné menu, které se liší jen v lokálně dostupných sezonních surovinách. Základ tvoří chutě babího léta. Na výjimečný zážitek vás naladí ceviche s jemným nádechem křenu. Následuje kulajda ozvláštněná pohankou a speciálně upraveným žloutkem, nebo v případě tříchodového menu rovnou jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky. Vegetariáni si pochutnají na ceviche z lilku a pečeném květáku se spáleným jablkem a topinamburovými chipsy. Sladký závěr v podobě malinového crème brûlée s růžovým pepřem vás vystřelí do nebe mátovým ledovým dechem.
Oběd či večeře v oblacích se podávají pouze první dva prodloužené zářijové víkendy – od 4. do 7. září a od 12. do 14. září. Přijít můžete na tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři či na večeři při západu slunce. Cena za menu včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3 190 Kč za osobu. Letos je v nabídce také novinka - kratší verze zážitku s desertem a proseccem za 2000 korun. Rezervace je nutná, stejně jako výběr menu předem – masového či vegetariánského.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ