Mixér: designové mísy, zmrzliny s kapkou alkoholu nebo limitované věnečky

Nový týden, nový Mixér. Pojďte se podívat na naše tři tipy ze světa gastronomie – tentokrát tu máme edici designových kameninových mís, zmrzliny na osvěžení nebo nevšední příchuť oblíbených věnečků. Jdeme na to!

Český cukrář představil svou vlastní edici designových mís!

Originální kousek i praktický pomocník při vaření i pečení. To jsou kameninové mísy In the Meadow Maršálkovo, jež jsou výsledkem spojení cukráře Josefa Maršálka a značky Potten & Pannen – Staněk. Autor proslulých dezertů a laskomin, který své zkušenosti získával mimo jiné i v luxusním londýnském obchodě Harrods, navrhl limitovanou kolekci kameninového nádobí vhodnou pro rozmanité přípravy v kuchyni. Díky svému designu v královské modré barvě se tyto mísy bezesporu stanou klenotem každé kuchyně!

Kvalitní kameninové nádobí o objemu 2 l a 2,7 l zaujme především svým jedinečným barevným provedením, díky kterému je mísa nejen užitečným pomocníkem během vaření, ale také designovým prvkem kuchyňského interiéru. Temnou královskou modř ve spojitosti s jemným plastickým reliéfem lučního kvítí, který zdobí obvod nádobí, budou obdivovat nejen vášnivé pekařky! Limitované mísy kolekce In the Meadow Maršálkovo jsou k dostání pouze v prodejnách Potten & Pannen – Staněk a na e-shopu.

Letní osvěžení pro dospělé

Dovolená u vody, parné počasí, osvěžující drinky a lahodná zmrzlina. Tak by se dalo ve zkratce charakterizovat dětmi i dospělými populární období – léto. V ideálním případě lze spojit oblíbené letní aktivity dohromady. V Crème de la Crème pro vás připravili pravé italské gelato s kapičkou alkoholu. Které ochutnáte jako první?

Velkou novinkou je vytvoření nové „ice cold“ příchutě. Spojením sicilských červených pomerančů s Jägermeister Orange vznikl osvěžující pomerančový sorbet, jehož chuť vás přenese na slunečnou dovolenou. Mimo této letní novinky si v Crème de la Crème připravili i další specialitu – tentokrát to bude krémová kombinace pro mlsné jazýčky: mandle a amaretto.

Kromě pomeranče se opila i meruňka. I letos proseccem. Ovocné sorbety jsou samy o sobě lahůdkou, oblíbené prosecco jim ale dodá ten opravdový šmrnc, který při dlouhých letních večerech rozhodně oceníte. I přesto, že Honza Hochsteiger přidal do ovocných sorbetů několik kapek alkoholu, nechtěné kocoviny se bát nemusíte. Zmrzliny obsahují maximálně kolem 1 % alkoholu, což znamená, že si můžete dát i více porcí naráz.

Věnečky Janeček a limitka tropická maracuja

Cukrářský boutique Věnečky Janeček zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, kterým je – jak název podniku napovídá – věneček. Ten zde vyrábí v mini verzi a aktuálně sedmi různých příchutích, a to sladkých i slaných. Stálou nabídku nyní rozšířila letní limitovaná edice, kterou se pro letošní rok stala maracuja. Na podzim ji pak vystřídá griliáš, který si zákazníci oblíbili loni a volají po jeho návratu.

Tradiční žloutkový věneček přetvořil Roman Janeček k obrazu svému. V jeho podání vznikla moderní odlehčená verze v jednohubkové velikosti a s podstatně menším množstvím cukru. Klasiku s máslovým krémem záhy doplnily další příchutě: čokoláda, pistácie, citron a jahoda. Kromě sladkých příchutí nabízí Věnečky Janeček také dvě slané (uzený losos a modrý sýr), jež jsou dostupné pouze na objednání.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty