Martin Bláha

Prostřeno! S28 (88)

Martin (31) studoval mediální studia a žurnalistiku na Masarykové univerzitě, kde získal magisterský titul. Pracoval jako video editor.

Nyní pracuje na pozici plánovač televizních kampaní. Momentálně je v komplikovaném vztahu – s přítelem si dávají po pěti letech pauzu a řeší, jestli dál pokračovat, anebo se rozejít. Expřítel je zároveň i jeho spolubydlící, takže mají společnou domácnost. Pokud by vyhrál, tak by si zašel do restaurace na degustační menu.

Pořad sleduje již od jeho začátků a chtěl se přihlásit už na vysoké škole. Až teď má vhodné podmínky pro pozvání hostů, a tak příležitosti hned využil. Jako zábavu si chce pro své hosty připravit ukázku latté artu. Hlavním pojítek tohoto menu je alkohol – rád kombinuje různé alkoholy, které jídlu propůjčí zajímavou chuť a obzvláštní ho.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Nejvíc volného času věnuje sportu – chodí do fitness, běhá, jezdí na kole a v zimě lyžuje. Baví ho gastroturistika – rád objevuje zajímavé podniky napříč republikou. Zajímá se o kulturu a rád cestuje.

Charakter:
Martinovi chvilku trvá, než se „otrká“ – do té doby je introvert, ale pak už se z něj stává ve známém kolektivu extrovert. Je občas impulzivní, výbušný, ale také přátelský a spravedlivý.

Proč se přihlásil:   
Pořad sleduje již od jeho začátků a chtěl se přihlásit už na vysoké škole. Až teď má vhodné podmínky pro pozvání hostů, a tak příležitosti hned využil.

Co od soutěže očekává:
Těší se na nový zážitek. Je zvědavý, jak probíhá natáčení takového pořadu.

Co by udělal s výhrou:  
Pokud by vyhrál, tak by si zašel do restaurace na degustační menu.

Vztah k vaření:  
Vaří každý den – vaření patří mezi jeho koníčky. Vaření nebere jako povinnost, ale jako zábavu. Baví ho objevovat nové recepty a zkoušet nové chutě.

Zajímavá historka z vaření:
Na žádnou příhodu z vaření si nevzpomíná – jen na to, že si párkrát spletl sůl s cukrem.

Co nejraději vaří:
Rád připravuje jednoduchá, ale zároveň chutná jídla. Rád vaří těstoviny a různá masa, jako je panenka anebo kuřecí prso. Nejraději má italskou kuchyni.

Co jí:
Má rád vše kromě hub.

Co nejí, co by nikdy neochutnal:
Nejí houby.

Nejoblíbenější jídlo:
Mezi jeho oblíbená jídla patří těstoviny carbonara.

Co u stolu nesnáší: 
Při společném jídle mu vadí, když se při jídle kouká do mobilu.

Motto:  
V životě se řídí mottem: „Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se chovali oni k tobě.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty