Suroviny
- máslové sušenky 1 balení
- Máslo 4 PL
- smetanový sýr 350 g
- krupicový cukr 100 g
- kokosový krém 100 g
- vejce 2
- bílý rum 50 ml
- kravské mléko 1 PL
- ananas 1
Postup
- Sušenky rozmixujeme či rozdrtíme dohladka. Máslo rozehřejeme a promícháme ho se sušenkami. Těsto dáme do papírových formiček na muffiny a ty vložíme do muffinové formy. Pečeme při 160 °C cca 8 minut a následně necháme ve formě vychladnout. Ve větší míse prošleháme metličkou sýr společně s cukrem dohladka.
- Po jednom zašleháme vejce, kokosový krém, rum a mléko. Směs naneseme do vychladlých formiček na muffiny a pečeme cca 20 minut na 160 °C. Poté troubu vypneme, ale necháme v ní cheesecake chvíli odpočinout, následně otevřeme dveře trouby a ještě chvíli v troubě cheesecake ponecháme. Následně jej necháme zchladnout při pokojové teplotě a na noc dáme vychladit do lednice.
- Nakonec hotový cheesecake dozdobíme čerstvým ananasem macerovaným v rumu a ozdobíme kokosem. K dezertu můžeme podávat mini panáky piña colady.
Autor receptu: Martin Bláha