Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Vyznáte se v sýrech? Máme pro vás slovníček sýrů

Slovníček sýrů

Slovníček sýrů Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Slovníček sýrů

Slovníček sýrů Zdroj: Thinkstock

Nabídka sýrů v obchodech je opravdu široká a někdy bývá problém vybrat ten správný. Ve specializovaných obchodech, které nabízejí pouze sýry, vám školený personál poradí, ale co když nakupujete v supermarketu? Pak se vyplatí mít alespoň základní přehled, který vám pomůže při rozhodování.

Seznam.cz banner

Například podle tvrdosti se sýry dělí na čerstvé, měkké, plísňové, polotvrdé, tvrdé a tavené.

Podle způsobu srážení mléčných bílkovin můžete vybírat ze sýrů tvarohových, sířených (sladkých – přírodních) a tavených.

Nebo se můžete zaměřit na obsah tuku v sušině. V takovém případě můžete mít sýr vysokotučný, smetanový, plnotučný, tučný, třičtvrtětučný, polotučný nebo nízkotučný. Ale jaký typ sýra k jaké příležitosti zvolit?

Brie: Tento sýr vyniká velmi měkkou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Zraje 4–10 týdnů. Brie oceníte jako součást sýrového talíře, k bílému pečivu, do salátů i v teplé kuchyni. Oblíbený je v kombinaci s vínem – vyzkoušejte francouzské Beaujolais nebo suché Rulandské modré.

Brynza: Měkký, míšený a solený sýr, vyráběný z ovčího mléka. Pochází z karpatských zemí – Slovenska, Polska, Rumunska a Ukrajiny. Určitě vám zachutná brynza zapečená se zakysanou smetanou a slaninou jako náplň pečených raných brambor.

Camembert: Měkký sýr krémovité konzistence pocházející ze stejnojmenné vesnice v Normandii patří mezi nejoblíbenější sýry vůbec. Jeho doba zrání je minimálně 3 týdny.

Tip: Camembert Président si nejlépe vychutnáte jako součást sýrového talíře, k bílému pečivu či do salátů. Hodí se k němu lehké, svěží červené víno, k vyzrálému pak calvados nebo cidre.

Gouda: Vyznavači jemné chuti si zajisté pochutnají na goudě, kravském sýru s lehkým oříškovým nádechem. Goudu s pečivem skvěle doplníte například rajčetem nebo červenou paprikou.

Čedar: Jeden z nejrozšířenějších sýrů na světě si vás získá jemnou nasládlou chutí, která se s dobou zrání stává výraznější a ostřejší. Je skvělý na zapékání anebo jen tak na sýrové prkénko.

Comté: Francouzský sýr z oblasti pohoří Jury. Jeho doba zrání je 3–6 měsíců, někdy však i přes 2 roky. Vyznačuje se nenapodobitelnou jemnou chutí. Comté se báječně hodí na přípravu nejrůznějších receptů (spolu s červeným ovocem, hruškami, v salátu nebo jako předkrm) a tvoří také základní ingredienci slavného fondue po způsobu Comté, což je krémová směs comté, suchého bílého vína z Jury a pálenky z višní.

Cottage: Tvarohový sýr s nasládlou chutí. Dá se konzumovat samotný, na sladko s ovocem, na slano s pepřem nebo jako příloha v salátech.

Eidam: Polotučný sýr pocházející z nizozemského města Edam. Je jemné, nepříliš slané chuti a polotuhé konzistence. Doba zrání eidamu se pohybuje od čtyř týdnů až po deset měsíců.

Ementál: Tvrdý sýr s oky, který zraje několik měsíců až let. Má jemnou, lehce nasládlou chuť a vůni po oříšcích. K jeho výrobě se používá střed sýrového bochníku. Tam najdeme ty nejjemnější kousky s nejvýraznější ovocnou chutí. Ementál můžete nabídnout jednak samotný, nebo v kombinaci s pečivem a vínem typu Jura či Savoie.

Gorgonzola: Bílý sýr s modrou plísní, výraznou chutí a jedinečnou vůní. Vyrábí se z plnotučného kravského mléka a obsahuje vysoké množství ušlechtilých bílkovin. Díky jeho výrazné typické chuti a vůni je nezaměnitelný s jinými sýry tohoto typu. Je vhodný při přípravě salátů i do omáček a výborně se hodí ke sladkým červeným vínům.

Jadel: Český pařený ovčí nebo kravský sýr. Aby neztratil svou chuť a nevyschl, ukládá se ve slaném nálevu. Použití v kuchyni se odvíjí od ochucení a konzistence sýra. Čerstvé, přírodní pařené sýry lze použít do salátů, na zapékání a na studené mísy. Uzené a kořeněné varianty si nejvíce vychutnáte jen tak samotné s pečivem.

Kozí sýry s bílou plísní na povrchu: Tento sýr je opravdovým gurmánským zážitkem pro malé i velké. Skvěle chutná jako součást sýrového talíře, v kombinaci s ostřejší rukolou a sladkými brusinkami, ale i samotný.

Kozí sýr čerstvý: Lahodný čerstvý sýr, který je vyráběn z čerstvého kozího mléka. Je lehce stravitelný a osvěží nejen zeleninové saláty, ale skvěle doplní také slané koláče nebo pizzu.

Maasdammer: Tento výrazný tvrdý sýr ocení především milovníci ostřejších chutí. Sýr se vyznačuje ovocným nádechem a děravou texturou. Skvěle se k němu hodí např. hroznové víno nebo jablko. Sladší ovoce pikantnost sýra totiž příjemně vyrovná.

Mozzarella: Mozzarella patří v kategorii čerstvých sýrů v Itálii mezi naprostou špičku. Kromě své čerstvosti, svěžesti a jemnosti se vyznačuje svou bohatou mléčnou chutí. Na výrobu jednoho klasického bochánku Mozzarelly Galbani je použit téměř jeden litr mléka. Svou čerstvost si zachovává díky krátkému procesu výroby. Hodí se do teplé i studené kuchyně. Můžete ji kombinovat s chuťově výraznějšími surovinami, jako je prosciutto, čerstvá zelenina a bylinky, nebo ji využít pro přípravu teplých těstovinových pokrmů a slaných koláčů.

Niva: Kravský sýr s modrou plísní uvnitř. Konzistencí se jedná o poloměkký sýr, který je napodobeninou francouzského ovčího sýra Roquefort.

Parmazán: Italský sýr, který se vyrábí z částečně odtučněného kravského mléka. Jedná se o velice tvrdý sýr výrazné chuti. Zraje 2–3 roky a používá se k přípravě typických italských pokrmů.

Raclette: Švýcarský sýr z kravského mléka, který je typický jemnou ořechovou chutí. Řadí se do skupiny polotvrdých sýrů a používá se k přípravě tradičního pokrmu z rozpuštěného sýra – Raclette.

Roquefort: Vyrábí se z nepasterovaného ovčího mléka. Výrazný bílý ušlechtilý sýr je protkán modrozelenými žilkami, má hladkou a kompaktní strukturu, ale zároveň se rozplývá na jazyku. Mléčné aroma Roquefortu evokuje chuť ořechů, rozinek a je výrazné. Využívá se jako dezertní sýr nebo k přípravě salátů, zálivek atd.

JAK SÝRY SKLADOVAT

Nejlepším způsobem, jak skladovat plísňové sýry, je sýr zabalit do potravinové fólie a uložit do lednice. Do fólie vytvořte několik otvorů, sýr tak bude dýchat a nebude ztrácet na vlhkosti. „Plísňové sýry typu camembert se nejlépe uchovávají ve své dřevěné krabičce. Pro co nejdelší možné uchování sýra camembert jej můžete zmrazit; jen mírně narušíte jeho původní konzistenci a vydrží vám tak co nejdéle“, doporučuje Xavier Thuret, odborník na sýrovou kulturu ze společnosti Président.

„Sýry typu brie doporučuji uskladnit ve vodotěsné plastové nádobě, která v sobě po uložení v lednici vytvoří dostatečnou vlhkost, díky které se zachová čerstvost sýra. Tvrdé sýry (ementál, gouda, čedar, maasdamer) zabalte a utěsněte do potravinářské fólie, čímž se zabrání styku se vzduchem v ledničce,“ dodává Xavier Thuret.

(klam)

Sdílejte článek
Štítky ovoce salát sýr mléko pečivo Roquefort kravské mléko camembert tvrdý sýr Comté

Návrhy pro vás

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly Sladké

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí Maso
9

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Smažené olomoucké tvarůžky s lepenicí – poctivá česká klasika k půllitru piva Recepty

Smažené olomoucké tvarůžky s lepenicí – poctivá česká klasika k půllitru piva

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Sladké

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu


Přečtěte si také

Sladké
Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Maso
Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Těstoviny
Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Sladké
Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Prostřeno!
Prostřeno: Jablkový štrúdl s oříšky a vanilkovým krémem

Prostřeno: Jablkový štrúdl s oříšky a vanilkovým krémem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová krkovička na smetaně

Prostřeno: Vepřová krkovička na smetaně

Prostřeno!
Prostřeno: Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou a sýrem

Prostřeno: Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou a sýrem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly Sladké

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Sladké

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Maso
Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí Maso
9

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Maso
Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Sladké
Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Elektřina po zásahu úřadu může někomu zdražit i o tisíce ročně. Za energie ale nejspíš ušetříme Havel musí mluvit s vnitřní opozicí, zní z TOP 09. Část členů boj o stranu vzdala, míní Kubáček Hledání min slaví 35 let: Microsoft se bál logické hry, jeho šéf Bill Gates na ní byl závislý

prima-zeny

Obstáli byste na farmě Vojty Kotka jako chovatelé slepic? Vyzkoušejte se v kvízu Vojta Kotek porušil zákaz od Rádi. Na farmě má kohouta! Daniela se role zrádce zhostila na výbornou. Veroniku zákeřně připravila o statisíce

prima-zoom

Největší pavučina na světě Zastřelil milenku a pak sebe. Sebevražda korunního prince Rudolfa stále vzbuzuje otázky Stařenka rozřezala a spálila tělo svého manžela. Zbyly z něj jen dva zuby a pár kostí

prima-fresh

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

prima-cool

Nový Predátor měl lovit nacisty Nefungovala mi ani jedna mozková buňka. Robert Pattinson popsal natáčení Duny 3, v níž má tajnou roli Dva miliony za týden. Čech vybírá peníze na ambiciózní historickou hru, podporují ho i autoři Kingdom Come

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Svatomartinská tradice je živá i dnes: Husa a mladé víno nesmějí chybět 10 nečekaných tipů, jak chytře využít kočkolit doma i na zahradě Romantika z filmu Prázdniny ožila. Filmový dům Kate Winslet je k pronájmu

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.