Suroviny
- sůl 0.5 lžiček
- máslo 1 kostka
- cukr 1 lžíce
- vejce 4 kusy
- mléko 0.5 l
- hladká mouka 150 g
- vanilkový pudink 1 balení
- voda 250 ml
- ztužený tuk 100 g
Postup přípravy
Vodu, tuk a sůl přivedeme k varu. Přisypeme mouku a v hrnci mícháme směs tak dlouho, dokud se neodlepuje od vařečky a stěn hrnce. Necháme vychladnout a v míse pomalu přimícháváme vajíčka. Cukrářským sáčkem s odříznutou špičkou nastříkáme na vymazaný plech oválky a krčky s labutími hlavičkami.
Pečeme při 200 stupních asi 15 až 20 minut. Vychladlá tělíčka podélně rozkrojíme na poloviny a horní díl ještě napůl. Lze lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Na spodky nastříkáme krém, do nějž zapíchneme krčky s hlavou a ze stran lehce křídla.
Připravíme krém: Podle návodu uvaříme pudink. Do zchladlého zašleháme trošku másla a opatrně vmícháme šlehačku vyšlehanou s pomocí ztužovače.
Dezert
Labutě z odpalovaného těsta
Ingredience:
- 250 ml vody
- 0,5 lžičky soli
- 100 g ztuženého tuku
- 150 g hladké mouky
- 4 vejce
Krém:
- 0,5 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžíce cukru
- ořech másla
- 1 ušlehaná smetana