Špízy
- kuřecí prsa 200 g
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- sušené švestky 150 g
- anglická slanina (plátky) 150 g
- cibule 3 ks
- kuřecí játra 200 g
Máslové brambory
- brambory 600 g
- sůl
- celý kmín
- sterilovaná kukuřice 200 g
- máslo 4 lžíce
- pažitka (na ozdobu)
- čerstvě namletý pepř
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky a naložte do olivového oleje smíchaného s rozdrceným česnekem, solí a pepřem. Nechte ho 2 hodiny odpočívat.
- Švestky obalte v plátcích slaniny a odložte si je na talíř tak, aby se slanina nerozevírala. Cibule nakrájejte na osminky a očištěná kuřecí játra překrájejte na kousky velikosti sousta.
- Na jehly napichujte střídavě kousky masa, jater, cibule a obalené švestky. Pokračujte, dokud nebudou špízy plné.
- Připravené špízy potřete olejem, ve kterém bylo naložené kuřecí masoa položte je na gril – nebo pod gril, budete-li grilovat v troubě. Grilujte z každé strany několik minut, aby bylo kuřecí maso propečené a podávejte s máslovými bramborami s kukuřicí.
- Brambory oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a uvařte ve vroucí vodě se solí a kmínem. Bude to trvat zhruba 20 minut. Pak vodu slijte.
- V hrnci s bramborami nechte rozpustit máslo a přidejte k nim slitou kukuřici.
- Asi 10 minut brambory s kukuřicí opékejte. Občas promíchejte, ale opatrně, aby se opekly ze všech stran a nerozpadly se. Hotové brambory opepřete a posypte nasekanou pažitkou.