Prostřeno: Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se zelím nebo se šípkovou? No to je jasné, že se šípkovou!
Postup přípravy
- Maso prošpikujte, osolte, opepřete a opečte.
- Ve výpeku orestujte kořenovou zeleninu a cibuli, přidejte cukr, ocet, povidla a šípkovou marmeládu.
- Vložte opečené maso, divoké koření, plátky citrónu, zalijte červeným vínem, pomerančovou šťávou, přiklopte a duste v troubě asi 2 hodiny doměkka.
- Upečené maso a koření vyjměte, omáčku propasírujte, zahustěte strouhaným perníkem, krátce povařte, vraťte nakrájené maso a podávejte s knedlíkem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící