Prostřeno: Kančí kýta se šípkovou omáčkou

To bude výbuch!

Moje hodnocení
10x

Se zelím nebo se šípkovou? No to je jasné, že se šípkovou!

1 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujte, osolte, opepřete a opečte.
  2. Ve výpeku orestujte kořenovou zeleninu a cibuli, přidejte cukr, ocet, povidla a šípkovou marmeládu.
  3. Vložte opečené maso, divoké koření, plátky citrónu, zalijte červeným vínem, pomerančovou šťávou, přiklopte a duste v troubě asi 2 hodiny doměkka.
  4. Upečené maso a koření vyjměte, omáčku propasírujte, zahustěte strouhaným perníkem, krátce povařte, vraťte nakrájené maso a podávejte s knedlíkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty