Suroviny
- lilek 200 g3
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- jablečný ocet
- bageta (malá) 2 ks
- olivový olej
- sýr s modrou plísní 200 g
- polníček
- cherry rajčata 100 g
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na kolečka, osolte, opepřete a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechte jej vychladnout a dochuťte octem.
- Bagetu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olejem, osolte a opečte v troubě na 190 °C cca 8 minut dozlatova.
- Na opečenou bagetu poklaďte lilek, nadrobený modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajčátko.
PRIMA TIP: Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky, bagety či ciabatty můžete sáhnout po kvalitním kváskovém chlebu, který nakrájejte na tenké plátky a nechte nasucho opéct v troubě.
Vyzkoušejte tři netradiční nápady na bruschetty podle videoreceptu s Emanuelem Ridim