Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem
Zdroj: Akademie kvality
Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem
Zdroj:
Akademie kvality
Snad ve všech kuchyních světa najdete recepty, v kterých se spotřebovává starší pečivo. Ke chlebu má většina národních kuchyní úctu, a pokud nechcete zrovna dělat topinky s česnekem, zkuste italskou bruschettu, malé krajíčky opečeného chleba, které se zdobí mnoha různými ingrediencemi. Kromě klasických rajčat můžete vyzkoušet třeba kombinaci opečeného lilku s výrazným sýrem s modrou plísní.
Postup přípravy
-
Lilek nakrájejte na kolečka, osolte, opepřete a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechte jej vychladnout a dochuťte octem.
-
Bagetu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olejem, osolte a opečte v troubě na 190 °C cca 8 minut dozlatova.
-
Na opečenou bagetu poklaďte lilek, nadrobený modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajčátko.
PRIMA TIP: Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky, bagety či ciabatty můžete sáhnout po kvalitním kváskovém chlebu, který nakrájejte na tenké plátky a nechte nasucho opéct v troubě.
Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem
Zdroj: Akademie kvality
Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem
Zdroj:
Akademie kvality
Vyzkoušejte tři netradiční nápady na bruschetty podle videoreceptu s Emanuelem Ridim