Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem

Moje hodnocení
2x

Snad ve všech kuchyních světa najdete recepty, v kterých se spotřebovává starší pečivo. Ke chlebu má většina národních kuchyní úctu, a pokud nechcete zrovna dělat topinky s česnekem, zkuste italskou bruschettu, malé krajíčky opečeného chleba, které se zdobí mnoha různými ingrediencemi. Kromě klasických rajčat můžete vyzkoušet třeba kombinaci opečeného lilku s výrazným sýrem s modrou plísní.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na kolečka, osolte, opepřete a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechte jej vychladnout a dochuťte octem.
  2. Bagetu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olejem, osolte a opečte v troubě na 190 °C cca 8 minut dozlatova.
  3. Na opečenou bagetu poklaďte lilek, nadrobený modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajčátko.
PRIMA TIP: Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky, bagety či ciabatty můžete sáhnout po kvalitním kváskovém chlebu, který nakrájejte na tenké plátky a nechte nasucho opéct v troubě.

Vyzkoušejte tři netradiční nápady na bruschetty podle videoreceptu s Emanuelem Ridim

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty