návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křehké sušenky s fíkovým chutney

Hodnoceno: 1x
6 porcí
do 30 minut
Křehké sušenky s fíkovým chutney
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Křehké sušenky s fíkovým chutney
Vyzkoušejte báječné křehké sušenky s vůní vanilky a pomeranče. Kuchař Martin Kincl je servíruje s výrazným fíkovým chutney, které jim dodá orientální šmrnc.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Do mascarpone vmíchejte zrníčka z vanilkového lusku, pomerančový likér, vanilkový cukr a nechte v lednici zatuhnout.
  2. Do kastrůlku vymačkejte pomerančovou kůru, přidejte zbylý vanilkový lusk již bez zrníček, nasekané fíky, trochu pomerančového likéru, šťávu z jednoho pomeranče a dvě lžíce medu. Nechte povařit, až vznikne hustší sirup.
  3. Sušenky připravte smícháním másla, hnědého cukru, soli, vajec, hladké mouky a kypřicího prášku. Následně tvarujte na plechu s pečicím papírem kolečka o průměru cca 5 cm a výšce 2–3 mm. Pečte v rozpálené troubě na 180 °C 10 minut.
  4. Hotové sušenky zdobte fíkovým chutney a vychlazeným mascarpone.

Křehké sušenky s fíkovým chutney  Foto: Křehké sušenky s fíkovým chutney; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V šesté  epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Veroniky Žilkové a Agáty Prachařové. S diváky se podělily o oblíbené slané pohoštění – bramborovou a špenátovou pizzu s vejci a párky v listovém těstě. A nechybí ani křehké cukroví – sádlovky, kterému doma říkají Mužská věrnost.

Pečeme podle hvězd - 6.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 6.díl; foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda