Knedlíčky
- celozrnná špaldová krupice (např. Probio) 100 g
- strouhaný kokos 20 g
- tvaroh 80 g
- Kokosový olej (rozpuštěný) 15 g
- vejce 1 ks
Omáčka
- jahody 200 g
- tvaroh 200 g
- vanilkový cukr (třtinový)
Dokončení
Postup přípravy
- Krupici nasypejte do mísy a smíchejte s kokosem. Přidejte tvaroh, zalijte kokosovým tukem a rozšlehaným vejcem. Zpracujte těsto a nechte 7 minut odležet.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a trochu osolte.
- Z těsta tvarujte knedlíčky – kuličky o průměru cca dvacetikoruny. Knedlíčky vložte do vroucí vody, přiklopte a vařte 5 minut.
- Vytáhněte z vody a promíchejte s troškou kokosového tuku, aby neokoraly.
- Na omáčku rozmixujte jahody s tvarohem, podle chuti oslaďte.
- Zbylé jahody překrájejte napůl.
- Knedlíčky servírujte s jahodami, přelité omáčkou a posypané nastrouhaným tvarohem.
Připravte klasické tvarohové knedlíky plněné jahodami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE