Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod

Moje hodnocení
4x

Jak už jistě víte, rebarboru můžete sklízet a zužitkovat v receptech jen do svátku sv. Jana. Poté už je tato jarní zelenina nevhodná na váš stůl. Pojďte si proto připravit tyto vláčné ricottové noky s voňavou a krásně sladkou omáčkou. Neodolatelné!

1 porce
30 minut

Suroviny

Omáčka

  • řapíky rebarbory 250 g
  • jahody 250 g
  • hnědý cukr 1 lžíce
  • med 1–2 lžíce
  • vanilková pasta

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte ricottu, přidejte žloutek, cukr, sůl a mandlovou mouku a vše promíchejte a poté přidejte hladkou mouku a vše zpracujte v těsto.
  2. Těsto rozdělte na čtyři díly, poté z každého dílu vyválejte váleček, který krájejte na kousky široké zhruba 1,5 cm. Z každého kousku tvarujte nok.
  3. Vodu v hrnci přiveďte k varu, noky hoďte do vroucí vody a vařte 1–2 minuty.
  4. Noky vyndejte na tác a nechte mírně zchladit.
  5. Rebarboru zbavte veškerých nečistot, odkrojte listy a řapíky oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
  6. Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod.
  7. Pokrájenou rebarboru a jahody dejte do rendlíku, přidejte cukr a vanilkovou pastu, vše přiveďte k varu a vařte pár minut do změknutí rebarbory.
  8. Noky podávejte s omáčkou z rebarbory a jahod a nahoru můžete přidat lžičku hustého bílého jogurtu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty