Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod
Zdroj: Garden & Kitchen
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod
Zdroj:
Garden & Kitchen
Jak už jistě víte, rebarboru můžete sklízet a zužitkovat v receptech jen do svátku sv. Jana. Poté už je tato jarní zelenina nevhodná na váš stůl. Pojďte si proto připravit tyto vláčné ricottové noky s voňavou a krásně sladkou omáčkou. Neodolatelné!
Postup přípravy
-
Do mísy dejte ricottu, přidejte žloutek, cukr, sůl a mandlovou mouku a vše promíchejte a poté přidejte hladkou mouku a vše zpracujte v těsto.
-
Těsto rozdělte na čtyři díly, poté z každého dílu vyválejte váleček, který krájejte na kousky široké zhruba 1,5 cm. Z každého kousku tvarujte nok.
-
Vodu v hrnci přiveďte k varu, noky hoďte do vroucí vody a vařte 1–2 minuty.
-
Noky vyndejte na tác a nechte mírně zchladit.
-
Rebarboru zbavte veškerých nečistot, odkrojte listy a řapíky oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
-
Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod.
-
Pokrájenou rebarboru a jahody dejte do rendlíku, přidejte cukr a vanilkovou pastu, vše přiveďte k varu a vařte pár minut do změknutí rebarbory.
-
Noky podávejte s omáčkou z rebarbory a jahod a nahoru můžete přidat lžičku hustého bílého jogurtu.
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod 2
Zdroj:
Garden & Kitchen