Suroviny
- ricotta 250 g
- mandlová mouka 60 g
- hladká mouka 70 g
- žloutek
- cukr 1 lžička
- sůl špetka
Omáčka
- rebarbora (řapíky ) 250 g
- jahody 250 g
- hnědý cukr 1 lžíce
- med 1–2 lžíce
- vanilková pasta
Postup přípravy
- Do mísy dejte ricottu, přidejte žloutek, cukr, sůl a mandlovou mouku a vše promíchejte a poté přidejte hladkou mouku a vše zpracujte v těsto.
- Těsto rozdělte na čtyři díly, poté z každého dílu vyválejte váleček, který krájejte na kousky široké zhruba 1,5 cm. Z každého kousku tvarujte nok.
- Vodu v hrnci přiveďte k varu, noky hoďte do vroucí vody a vařte 1–2 minuty.
- Noky vyndejte na tác a nechte mírně zchladit.
- Rebarboru zbavte veškerých nečistot, odkrojte listy a řapíky oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
- Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod.
- Pokrájenou rebarboru a jahody dejte do rendlíku, přidejte cukr a vanilkovou pastu, vše přiveďte k varu a vařte pár minut do změknutí rebarbory.
- Noky podávejte s omáčkou z rebarbory a jahod a nahoru můžete přidat lžičku hustého bílého jogurtu.
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod 2 Zdroj: Garden & Kitchen