zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod
Autor: Garden & Kitchen Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod

Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod

Hodnoceno: 3x
Jak už jistě víte, rebarboru můžete sklízet a zužitkovat v receptech jen do svátku sv. Jana. Poté už je tato jarní zelenina nevhodná na váš stůl. Pojďte si proto připravit tyto vláčné ricottové noky s voňavou a krásně sladkou omáčkou. Neodolatelné!
do 30 minut

reklama

Suroviny

Omáčka:

Postup

  1. Do mísy dejte ricottu, přidejte žloutek, cukr, sůl a mandlovou mouku a vše promíchejte a poté přidejte hladkou mouku a vše zpracujte v těsto.
  2. Těsto rozdělte na čtyři díly, poté z každého dílu vyválejte váleček, který krájejte na kousky široké zhruba 1,5 cm. Z každého kousku tvarujte nok. 
  3. Vodu v hrnci přiveďte k varu, noky hoďte do vroucí vody a vařte 1–2 minuty.
  4. Noky vyndejte na tác a nechte mírně zchladit.
  5. Rebarboru zbavte veškerých nečistot, odkrojte listy a řapíky oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
  6. Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod.
  7. Pokrájenou rebarboru a jahody dejte do rendlíku, přidejte cukr a vanilkovou pastu, vše přiveďte k varu a vařte pár minut do změknutí rebarbory. 
  8. Noky podávejte s omáčkou z rebarbory a jahod a nahoru můžete přidat lžičku hustého bílého jogurtu.
Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod
Autor: Garden & Kitchen Ricottové nočky s omáčkou z rebarbory a jahod

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz