Suroviny
- filet z kapra (vykostěný)
- česnek 1 stroužek
- hladká mouka 1/2 hrnku
- mouka (škrobová) 2 lžíce
- sladká paprika 1 lžíce
- mletý kmín 1 lžička
- zázvor 1 lžička
- tymián 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2cm proužky. Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
- Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek s trochou soli a nechte je chvilku odpočívat. Mezitím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a trochou soli. Kapří proužky v této směsi obalte a smažte v oleji dozlatova. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.