Suroviny
- kachní stehna 5 ks
- červené zelí 1 hlávka
- kmín
- sůl
- pepř
- cibule
- cukr 50 g
- ocet 3 lžíce
- hladká mouka 50 g
- vroucí voda 3-4 dl
- směs na přípravu houskových knedlíků
- vejce
- brambory 6 ks
- hrubá mouka 150 g
- dětská krupička 150 g
- sádlo 1 vanička
- olej 3 lžíce
Postup přípravy
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak, aby byla stehna do tří čtvrtin ponořená. Pečeme v troubě na 160 ºC zhruba tři hodiny. Měkká stehna vyjmeme a položíme na rošt. Pod rošt dáme pekáč, aby mohl tuk kapat dolů, a dopečeme, aby měla stehna kůrku.
Mezitím si nakrájíme cibulku a zelí. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a vše orestujeme. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.
Houskové knedlíky připravíme dle návodu a pustíme se do bramborových. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosetou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme hutné těsto. Uválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 až 25 minut. Hotové bramborové knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Hlavní chod
Kachní konfity s červeným zelím a domácími houskovými a bramborovými knedlíky
Ingredience:
- 5 ks kachních stehen
- 1 hlávka červeného zelí
- kmín
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 50 g cukru
- 3 lžíce octa
- 50 g hladké mouky
- 3–4 dl vroucí vody
- 1 směs na přípravu houskových knedlíků
- 1 vejce
- 6 středně velkých uvařených brambor
- 150 g hrubé mouky
- 150 g krupice
- 1 vanička sádla
- 3 lžíce oleje