Suroviny
Jíška
- máslo 50 g
- cibule 1 ks
- hladká mouka 3 lžíce
Postup přípravy
- Přední jehněčí i s kostí uvařte v osolené vodě doměkka s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou. Sceďte, maso nechte stranou a vývar uchovejte.
- Jíška: Z másla, najemno nakrájené zpěněné cibule a hladké mouky připravte na mírném ohni světlou jíšku. Zalijte ji vývarem z masa, ochuťte česnekem utřeným se solí a majoránkou.
- Omáčku nechte krátce (asi 10 minut) povařit a nakonec zjemněte smetanou. Vložte do ní na plátky naporcované maso a obojí ještě společně prohřejte a dochuťte.
- Podávejte s jarní zeleninou (hrášek a mrkvička podušené na másle) a s bramborami. Posypte čerstvými bylinkami.