Jak to bylo, šéfe? Hovězí stir-fry s omáčkou z černého pepře podle Ari Munandariho

Moje hodnocení
2x

V poslední epizodě druhé řady svého pořadu se Zdeněk Pohlreich vydal prozkoumat kouzla asijské kuchyně. V pražské restauraci SaSaZu mu šéfkuchař Ari Munandar předvedl zajímavá indonéská jídla, která zvládnete snadno uvařit i doma.

1 porce
20 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hovězí svíčkovou nakrájejte na menší kostky. Do rozpáleného woku vlijte trochu oleje a mason a něm zprudka orestujte dohněda. Potom ho z pánve vyndejte stranou.
  2. Do woku přilijte trošku oleje, přidejte najemno nasekaný zázvor a česnek, na tenké plátky nakrájenou šalotku a nadrobno nasekanou chilli papričku. Přidejte nahrubo nadrcený černý pepř a restujte, až se základ rozvoní.
  3. Do pánve přidejte ústřicovou, sójovou a sladkou sójovou omáčku Kecap manis, sezamový olej a čínské rýžové víno Shaoxing. Zarestujte a do omáčky vraťte hovězí maso. Nakonec přidejte nakrájenou jarní cibulku.
  4. Hotové stir-fry servírujte s rýží, posypané sezamovými semínky a čerstvou jarní cibulkou.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ari Munandar

SaSaZu

Přečtěte si také

Recepty