Jak to bylo, šéfe? Grilované krevety s lardem a pyré z pečeného květáku podle Miro Čornanina

Jak to bylo, šéfe II (4) - Grilované krevety s lardem s pyré z pečeného květáku

Moje hodnocení
2x

V nové epizodě kulinárního pořadu přišel Zdeněk do své restaurace Divinis, která se specializuje na italskou kuchyni a především ryby a mořské plody. Se šéfkuchařem Miro Čornaninem připravili krevety s italským špekem a pyré z pečeného květáku.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z květáku vykrojte růžičky na ragú. Zbytek květáku potřete olivovým olejem, osolte a pečte na 180 °C asi 30 minut.
  2. Upečený květák vložte do hrnce, zalijte smetanou, dochuťte solí a pepřem. Povařte 10 minut, poté rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto.
  3. Krevety obalte v lardu a opečte na grilu nebo pánvi. Hotové krevety potřete lanýžovým medem a servírujte na hotové pyré a opečené růžičky z květáku.
PRIMA TIP: Lardo je tradiční pochoutka z Itálie. Jedná se o vepřový špek, který se dochucuje solí a bylinkami a poté se nechá uzrát. Výsledná chuť je máslová, s chuťovým akcentem použitého koření.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miro Čornanin


Přečtěte si také

Recepty