Suroviny
- krevety 8 ks
- lardo - bílá slanina 8 tenkých plátků
- květák 1 ks
- smetana 200 ml
- sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
- med (lanýžový)
Postup přípravy
- Z květáku vykrojte růžičky na ragú. Zbytek květáku potřete olivovým olejem, osolte a pečte na 180 °C asi 30 minut.
- Upečený květák vložte do hrnce, zalijte smetanou, dochuťte solí a pepřem. Povařte 10 minut, poté rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto.
- Krevety obalte v lardu a opečte na grilu nebo pánvi. Hotové krevety potřete lanýžovým medem a servírujte na hotové pyré a opečené růžičky z květáku.
PRIMA TIP: Lardo je tradiční pochoutka z Itálie. Jedná se o vepřový špek, který se dochucuje solí a bylinkami a poté se nechá uzrát. Výsledná chuť je máslová, s chuťovým akcentem použitého koření.
V hlavní roli krevety, lardo a květák Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Miro Čornanin a Zdeněk Pohlreich v Divinis Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Krevety a vepřový špek dohromady? Ano Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: