Suroviny
- hladká pšeničná mouka (extra silná, Pernerka) 350 g
- olivový olej 40 ml
- voda (vlažná) 200 ml
- sušené droždí 1 sáček
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Do mísy vložte všechny ingredience zároveň a vypracujte hladké nelepivé těsto, které nechte kynout cca 20 minut, než se rozehřeje trouba na maximum.
- Můžete zvolit dvě varianty finálního zpracování/pečení těsta.
- Varianta A): Těsto rozválejte na 8 kulatých placek, které nasucho opečte z každé strany asi 2 minuty na grilovací pánvi.
- Varianta B): Rozválejte těsto na dvě „hranaté“ podlouhlé placky, jemně je pokapejte olivovým olejem a pečte na pečicím papíře v troubě rozpálené na 250 °C asi 6-8 minut dozlatova a dokřupava.
- Ještě teplé placky můžete libovolně ozdobit a ihned podávat nebo můžete využít i za studena a naplnit je jako sendvič. Můžete je také potřít rajčatovým sugem a zapéct minutku se sýrem pod grilem. Využití je nespočet a fantazii se meze nekladou.
PRIMA TIP: Upečenou placku můžete potřít pestem a dozdobit mozzarellou, parmskou šunkou a cherry rajčátky.
Vyzkoušejte také klasické kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu