zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Piadina Romagnola: Italská placka plněná pečenými rajčaty
Autor: Kublanka Piadina Romagnola: Italská placka plněná pečenými rajčaty

Piadina Romagnola: Italská placka plněná pečenými rajčaty

Hodnoceno: 3x
Máte rádi italské chutě a přemýšlíte, co si připravit k svačině nebo lehké večeři? Pak je piadina perfektní volba. Placku na její přípravu seženete snadno, ale pokud chcete, můžete si připravit i vlastní. Máme pro vás podrobný recept hezky krok za krokem. Piadina Romagnola zkrátka stojí za to!
do 2 hodin
8 porcí

reklama

Postup

  1. Pečená rajčata: Rajčata překrájejte na poloviny a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru.
  2. K přepůleným rajčatům přidejte neoloupané stroužky česneku a vše posypte otrhanými lístky tymiánu. Osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. 
  3. Pečte v předehřáté troubě na 100 °C 3 hodiny. Vychladlá rajčata můžete skladovat v uzavíratelné sklenici zalité olivovým olejem. V lednici vydrží až dva týdny.
  4. Piadina: V misce smíchejte droždí s vlažnou vodou a počkejte, až se na hladině začne dělat pěna. 
  5. Do mísy dejte mouku, sůl, sádlo a drožďovou směs. Vypracujte hladké těsto, které ještě důkladně ručně prohněťte na vále.
  6. Těsto vraťte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte kynout do zdvojnásobení jeho velikosti (30–60 minut). 
  7. Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 8 stejně velkých kusů. Každý kousek vyválejte na 1 mm silnou kulatou placku.
  8. Placky opékejte nasucho v silnostěnné pánvi. Na mírném ohni opékejte z každé strany 2 minuty. Aby zůstaly upečené piadiny teplé, skládejte je na sebe a přikryjte utěrkou. 
  9. Ještě teplé plňte plátky mozzarelly, plátky prosciutta nebo mortadelly, rukolou a pečenými rajčaty.
  10. Přeložte na polovinu a ihned podávejte. 

TIP: Piadiny rovněž můžete podávat v podobě wrapů. Pokud se rozhodnete pro tento způsob, nesmíte piadiny příliš přepéct a musíte je ihned po vyndání z pánve naplnit a stočit. V opačném případě by se piadiny lámaly.

Piadina Romagnola: Italská placka plněná pečenými rajčaty
Autor: Kublanka Piadina Romagnola: Italská placka plněná pečenými rajčaty

reklama

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.