Suroviny
- hladká mouka (nebo italská mouka typu 0 nebo 00) 500 g
- mořská sůl (jemná ) 1 špetka
- olivový olej (dobrý, změklé máslo nebo vepřové sádlo (srutto)) 4 lžíce
- voda (teplá ) 200 ml
- testo (litinová pánev nebo pánev se silným dnem)
Místo testa můžete použít litinovou pánev nebo pánev se silným dnem. Nezapomeňte, že pánev musí být horká, než ji použijete. Dejte piadiny do složeného ubrousku, abyste je udrželi teplé a měkké do doby, než je budete servírovat. Podávejte je teplé a složené. Dovnitř vložte tenké plátky prosciutta nebo kolečka salámu.
Článek
20x oblíbená pizza v různých provedeních
Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...
Postup přípravy
- Prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a sůl do velké mísy. Ve středu udělejte důlek, nalijte do něj olej a teplou vodu a vytvořte vláčné těsto. Jestliže bude těsto suché, přilijte další vodu. Hněťte těsto několik minut, dokud nebude hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočívat při pokojové teplotě 30 minut.
- Rozdělte těsto na 8 částí a přikryjte je obrácenou mísou. Vyválejte každou část do tenké kulaté placky o průměru 20 cm. Placky dejte na sebe a vložte mezi ně papír na pečení nebo potravinářskou fólii, nakonec je přikryjte potravinářskou fólií nebo vlhkou kuchyňskou utěrkou.
- Rozehřívejte testo na sporáku, dokud nebude středně horké. Položte placku na horké testo a pečte ji 30–40 sekund, dokud se neobjeví hnědé skvrny na spodní straně. Otočte placku a pečte dalších 30 sekund, dokud i druhá strana nebude suchá a pokrytá hnědými skvrnami (jako tortilla nebo indické čapátí). Nepečte placky příliš dlouho, protože potom jsou suché a tvrdé.
- Zatímco pečete zbytek placek, udržujte upečené placky teplé uvnitř složeného ubrousku nebo zabalené do alobalu a vložené do teplé trouby. Nejlepší je podávat je teplé.