Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Indická jehněčí masala s chutney z kaki

4–6 porce
do 2 hodin
Indická jehněčí masala
Indická jehněčí masala
Připravte si doma malou indickou hostinu. Užijte si neodolatelné chutě a vůně, které tento pokrm získá díky použitému koření. K jehněčímu masu s výraznou omáčkou podávejte výtečné sladko-pikantní chutney, které celkový chuťový vjem krásně podtrhne.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Příprava chutney: Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku rozehřejeme tuk a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii a restujeme 2 minuty. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a necháme jej odpařit. Nakonec vložíme kaki a vaříme další minutu. Zalijeme džusem, přidáme koření a lehce osolíme. Vaříme cca 30 minut, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně a smícháme s ořechy.
  2. Příprava jehněčí masaly: Maso dobře smícháme s jednou lžící garam masaly a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimícháme jogurt. Necháme min. 30 minut odležet v lednici. Můžeme nechat odležet i přes noc, v tom případě NESOLIT! Maso by pustilo šťávu. Druhý den osolíme těsně před restováním.
  3. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a zprudka orestujeme marinované maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme a dáme stranou.
  4. Na stejné pánvi na středním plameni rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cibuli, lžičku soli a restujeme cca 10 minut do světle hnědé barvy. Ubereme plamen a přidáme česnek, zázvor. Pozvolna restujeme cca 1 minutu. Přidáme rajčata, posypeme druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina, cca 10–15 minut.
  5. Přilijeme kokosové mléko, necháme provařit a vložíme orestované maso, necháme 2 minuty podusit, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout.
  6. Ozdobíme mátovou nebo koriandrovou natí. Podáváme s basmati rýží a/nebo plackami chapati.
Reklama

Chutney z kaki

Chutney z kaki

Kaki Persimon Bouquet

Ovoce kaki je pokrm bohů, který posílí imunitu

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama