Piškot
- vejce 4 ks
- cukr krupice 80 g
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 100 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- olej 30 ml
Maková náplň
- mléko 80 ml
- cukr krupice 40 g
- mletý mák 100 g
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- máslo 100 g
- mascarpone 250 g
- švestková povidla 200 g
Poleva
- hořká čokoláda 60 g
- máslo (rozpuštěné) 1 lžíce

Postup přípravy
Vejce s cukrem a solí nahřejte na vodní lázni na pokojovou teplotu, poté je vyšlehejte do pevné bílé pěny. Mouku prosejte a promíchejte se škrobem a skořicí.
Do vaječné pěny zamíchejte olej a pomocí gumové stěrky přimíchejte moučnou směs. Těsto ihned rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 175 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout.
V hrnci smíchejte mléko s cukrem, mákem a škrobem, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Do horkého pudinku vmíchejte máslo, přikryjte fólií a nechte vychladnout. Poté vyšlehejte s mascarpone na hladký krém.
Piškotový plát rozdělte na tři pásy, slepte je střídavě makovým krémem a povidly.
Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, promíchejte s máslem a nalijte na povrch moučníku.
PRIMA TIP: Povidla můžete obohatit o lžičku rumu nebo špetku mleté skořice a hřebíčku – řezy tak získají ještě výraznější sezónní chuť a krásně provoní celý byt.
Vyzkoušejte také vláčný makovec s citronovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vláčný makovec s citronovou polevou