Podzimní ročník RestaurantWeek potrvá až do 16. listopadu. Nabízí rekordní počet zapojených restaurací, a to opět nejen v Praze, ale také v Brně, Ostravě a Plzni. V hlavním městě jich bude víc než šedesát, celkově pak přes sto.

Jedno z nabízených menu v restauraci Divinis Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Restaurant Week
Podzimní ročník RestaurantWeek potrvá až do 16. listopadu. Nabízí rekordní počet zapojených restaurací, a to opět nejen v Praze, ale také v Brně, Ostravě a Plzni. V hlavním městě jich bude víc než šedesát, celkově pak přes sto.
Do podzimního ročníku RestaurantWeek se zapojí mnoho restaurací, které se úspěšně představily i v minulých letech. Jsou to například Garden’s, Dejvická 34, River’s smokelab nebo Amano. Těšit se ale můžete i na horké novinky. Přidaly se například oblíbené restaurace: Mazel, Finestrina, Vinograf a V Zátiší. Podniky Zdeňka Pohlreicha bude poprvé reprezentovat Divinis.
Součást menu restaurace Dejvická 34 pod vedením Tomáše Černého Zdroj: Restaurant Week
I letos na podzim se festival zaměřuje na hotelový segment. Anna Grosmanová alias Foodpioneer, úspěšná foodblogerka, která za akcí v Česku od počátku stojí, k tomu poznamenává: „Stále opakuji a opakovat se budu i dál, že pražské hotelové restaurace se velice podceňují.Její slova potvrzuje také Michaela Židlický z &Millau a připomíná, že už na podzim vydají průvodce po českých hotelových restauracích.
Za velký tahák považuje Anna Grosmanová nově otevřený restaurant Greenhouse ve Fairmontu, tedy v bývalém hotelu Intercontinental. Bude zajímat i všechny hosty, kteří se chtějí do této luxusně zrekonstruované budovy podívat.
Výtečná menu připravily i další podniky z hotelového portfolia. Podívat se můžete do Monkey Bar (Falkensteiner hotel), Artisan (Marriott), Brasserie Julius (Julius Meinl), Zinc (Hilton), Kafka restaurant (MGallery hotel), Le Petit Beefbar au Grand Café (Hotel W), Alcron a San Carlo Gourmet (Hotel Alchymist).
V nabídce je i úžasné menu z restaurace Artisan v hotelu Marriott Zdroj: Restaurant Week
Právě posledně jmenovaný považuje Anna Grosmanová za typický podnik, jenž se hosté z ulice zdráhají navštívit. „A my jim to umožníme. Tím, že budou předem vědět, kolik zaplatí, a předem si také můžou vygooglit, co neznámé výrazy u jídel znamenají, odstraníme určitou část bariéry,”“ domnívá se Grosmanová a s humorem dodává, že restaurace v hotelu Alchymist v pražské Nerudově ulici patří mezi ty, do nichž by sama měla ostych vyrazit.
Nikol Pavlíčková, která je marketingovou manažerkou a má na starost pražskou část festivalu, připomíná další nedávno otevřený slavný pražský hotel. Je jím legendární Šroubek (neboli hotel Evropa), nyní Hotel W spadající pod Marriott, se svou restaurací Grand Café.
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
RestaurantWeek to jsou ale také asijské podniky tradičně řazené mezi oblíbené, jako Teplá Kačka, Bisutoro, PRU58, Nhà hai hành nebo Imperial Sushi Žižkov. Letos k nim přibyla i jedna horká novinka – korejské bistro Hansik v nové budově Masaryčka. K tomu se přidávají každoročně populární restaurace nabízející steaky, jako například Fuze nebo Dock House, které opět doplňuje úplná novinka – Isaac's BBQ.
Zastoupení mají i restaurace italské, nebo ty s jihoamerickou či japonskou kuchyní. Pozadu nezůstává ani tradiční české, případně francouzské nebo řecké kulinářství.
Jeden z masových chodů v Dock House Zdroj: Restaurant Week
Cenové úrovně menu volí návštěvníci jako obvykle ze dvou: 790 a 490 korun (plus rezervační poplatek 49 korun, rezervace minimálně pro 2 osoby). Stále platí, že si účastníci mohou na webu u každé restaurace vybírat ze dvou různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské verzi. Restaurace, které doporučuje nový partner Makro, nabídnou kromě tří chodů ještě před předkrmem amuse bouche.
Každý zákazník navíc dostane v rámci ceny aperitiv v podobě koktejlu Martini, který k festivalu od začátku patří. Jak říká Tomáš Kučera, ambasador značky, která je partnerem festivalu, stále častěji si hosté volí nealkoholickou variantu.
Zdroj: restaurant-week.cz
Exkluzivní menu v restauraci Garden´s Zdroj: Restaurant Week
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living