Prostřeno: Grilovaný jihoamerický steak

Moje hodnocení
54x

Kdo si může v obýváku ugrilovat argentinskou svíčkovou? Libor ano. I když to trvalo o něco déle, hovězí stálo za to, panenka až takové nadšení nesklidila, zato tvarohový dip s majonézou ano.

5 porcí
60 minut

Na brambory s dipem

Na bylinkové máslo

Head

Na bylinkové máslo

Head

Postup přípravy

1

Maso opláchneme a dobře osušíme

Hovězí si naporcujeme na asi čtyři centimetry tlusté steaky

Neklepeme! Panenku necháme vcelku, pouze odblaníme

Připravíme si marinádu z oleje: v hmoždíři natlučeme zelený pepř, nové koření jemněji, dáme do oleje, přidáme sůl a nalámaný bobkový list

Vepřové maso zakápneme citronem, koření dle chuti a nálady

Maso potřeme tímto olejem nebo jej do marinády vložíme a jemně promícháme a necháme odležet

Při grilování by mělo mít pokojovou teplotu

2

Uhlí na grilování by mělo být rozehřáté bez plamene, žhnout do červena, velmi horké

Rošt pečlivě očistíme a potřeme olejem

Hovězí maso na něm zprudka opékáme z každé strany asi 3 minuty

Vepřové panenky opékáme na menší teplotu

Pěkně opečené maso dáme na teplý talíř, přikryjeme alobalem a necháme je pět minut odpočinout - nepícháme do něj

3

Pět větších brambor dobře omyjeme, zabalíme do alobalu potřeného olivovým olejem a dáme na 200 °C do trouby péct

Připravíme si bylinkový dip ze zakysané smetany, smíchané se lžící majonézy a s tvarohem

Přidáme sůl, pepř a bylinky

Upečené brambory vyjmeme z alobalu, navrchu nařízneme a dáme asi na 5 minut ogrilovat, aby dostaly barvu

Ihned podáváme přelité bylinkovým dipem

4

Na bylinkové máslo použijeme necháme změknout půlku másla, přidáme směs koření, sůl, pepř, petržel, libeček (dle chuti můžeme přidat i trochu česneku), vše dobře promícháme a zakápneme limetkou

Vytvoříme váleček, zabalíme ho do alobalu a necháme v lednici ztuhnout

5

Odpočinuté vepřové maso nafiletujeme, na vše položíme plátky bylinkového másla a podáváme s bramborou, zalitou bylinkovým dipem

Hlavní chod

V krbu grilovaný jihoamerický steak s tlučeným zeleným pepřem v kombinaci s vepřovou panenkou, bylinkové máslo, pečená brambora v alobalu s bylinkovým dipem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty