archiv Albert

Grilovaný T-bone steak s avokádovou salsou

Moje hodnocení
6x

T-bone steak je král mezi steaky. Typická je pro něj hřbetní kost ve tvaru písmene T, která odděluje dva různé svaly, v jednom steaku tak máte část svíčkové a část nízkého roštěnce, takže vlastně dva steaky v jednom :) SLuší mu jednoduchá úprava, díky které nejlépe vychutnáte chuť vyzrálého masa. Můžete ale popustit uzdu fantazii při přípravě omáček a příloh.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kukuřičné klasy rozkrájené na třetiny položte na alobal, zakapejte 3 lžícemi oleje, medem, osolte a opepřete. Zabalte do balíčku a vložte na gril. Přiklopte a pečte 10 minut. Poté alobal odstraňte a dogrilujte ze všech stran dozlatova, 5 minut.
  2. Do steaků vmasírujte olivový olej, na každý potřebujete 1 lžíci. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Na vysokém žáru opékejte z každé strany 2,5 až 4,5 minuty podle požadavku na propečení. Nechte zakryté 10 minut odpočinout. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.
  3. Avokáda rozpulte, větší nůž zasekněte do pecky a pootočením ji vyjměte. Lžící vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte na kostičky a zakapejte 2 lžícemi šťávy z citronu. Kukuřici slijte.
  4. Avokádo s kukuřicí vsypte do mísy a promíchejte s rajčatovým salátem.
  5. Fazole slijte a nechte okapat. Vsypte do mísy, přidejte polníček a přelijte dresinkem ze zbylého oleje, citronové šťávy, třtinového cukru, soli a pepře.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty