archiv Albert

Grilovaný T-bone steak s avokádovou salsou

Moje hodnocení
3x

T-bone steak je král mezi steaky. Typická je pro něj hřbetní kost ve tvaru písmene T, která odděluje dva různé svaly, v jednom steaku tak máte část svíčkové a část nízkého roštěnce, takže vlastně dva steaky v jednom :) SLuší mu jednoduchá úprava, díky které nejlépe vychutnáte chuť vyzrálého masa. Můžete ale popustit uzdu fantazii při přípravě omáček a příloh.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • kukuřice (předvařené kukuřičné klasy) 4 ks
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 80 ml
  • med 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • hovězí steak (T-bone steak) 4 ks
  • sušený tymián 2 lžičky
  • avokádo 2 ks
  • citron 1 ks
  • sterilovaná kukuřice 150 g
  • rajčatový salát Pico de gallo 250 g
  • bílé máslové fazole ve slaném nálevu 425 g
  • polníček 125 g
  • hnědý cukr (třtinový cukr) 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kukuřičné klasy rozkrájené na třetiny položte na alobal, zakapejte 3 lžícemi oleje, medem, osolte a opepřete. Zabalte do balíčku a vložte na gril. Přiklopte a pečte 10 minut. Poté alobal odstraňte a dogrilujte ze všech stran dozlatova, 5 minut.
  2. Do steaků vmasírujte olivový olej, na každý potřebujete 1 lžíci. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Na vysokém žáru opékejte z každé strany 2,5 až 4,5 minuty podle požadavku na propečení. Nechte zakryté 10 minut odpočinout. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.
  3. Avokáda rozpulte, větší nůž zasekněte do pecky a pootočením ji vyjměte. Lžící vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte na kostičky a zakapejte 2 lžícemi šťávy z citronu. Kukuřici slijte.
  4. Avokádo s kukuřicí vsypte do mísy a promíchejte s rajčatovým salátem.
  5. Fazole slijte a nechte okapat. Vsypte do mísy, přidejte polníček a přelijte dresinkem ze zbylého oleje, citronové šťávy, třtinového cukru, soli a pepře.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty