Suroviny
- kukuřice (předvařené kukuřičné klasy) 4 ks
- olivový olej 80 ml
- med 2 lžíce
- hovězí steak (T-bone steak) 4 ks
- sušený tymián 2 lžičky
- avokádo 2 ks
- citron 1 ks
- sterilovaná kukuřice 150 g
- rajčata (rajčatový salát Pico de gallo) 250 g
- bílé fazole (bílé máslové fazole ve slaném nálevu) 425 g
- polníček 125 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kukuřičné klasy rozkrájené na třetiny položte na alobal, zakapejte 3 lžícemi oleje, medem, osolte a opepřete. Zabalte do balíčku a vložte na gril. Přiklopte a pečte 10 minut. Poté alobal odstraňte a dogrilujte ze všech stran dozlatova, 5 minut.
- Do steaků vmasírujte olivový olej, na každý potřebujete 1 lžíci. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Na vysokém žáru opékejte z každé strany 2,5 až 4,5 minuty podle požadavku na propečení. Nechte zakryté 10 minut odpočinout. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.
- Avokáda rozpulte, větší nůž zasekněte do pecky a pootočením ji vyjměte. Lžící vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte na kostičky a zakapejte 2 lžícemi šťávy z citronu. Kukuřici slijte.
- Avokádo s kukuřicí vsypte do mísy a promíchejte s rajčatovým salátem.
- Fazole slijte a nechte okapat. Vsypte do mísy, přidejte polníček a přelijte dresinkem ze zbylého oleje, citronové šťávy, třtinového cukru, soli a pepře.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.