Suroviny
- máslo (změklé) 75 g
- sýr s modrou plísní 40 g
- vlašské ořechy 25 g
- salát little gem 2 ks
- olivový olej 1/2 lžíce
Postup přípravy
- Máslo utřete s rozdrobeným sýrem a nasekanými nebo mletými ořechy buď v hmoždíři, nebo důkladným promačkáním obrácenou vidličkou v misce. Stlačte ho do válečku, zabalte do kusu pečicího papíru, konce stočte a dejte nejméně na 1 hodinu do ledničky, aby máslo ztuhlo.
- Saláty podélně rozkrojte a řezné plochy potřete trochou oleje. Nejlépe na grilovací pánvi je opečte při vysoké teplotě, až trochu zavadnou a připečou se, asi 2 minuty nejprve řeznou plochou dolů.
- Kleštěmi je obraťte, na opečenou stranu položte kolečko ochuceného másla a saláty opékejte ještě 2 minuty z druhé strany. Pak je ihned podávejte.
PRIMA TIP: Ochucená másla (s bylinkami, kořením, šalotkou, česnekem, samostatně i v nejrůznějších kombinacích) mají v kuchyni nekonečné použití. Jsou skvělá zejména k masovým i zeleninovým minutkám a griládám, ale i na jemné dochucení dušených jídel či omáček k pečeným masům, takže se vyplatí si je připravit do zásoby. Uchovávají se nejlépe ve formě válečků zabalených do pečicího papíru a/nebo fólie v mrazáku. Před použitím je nechte chvíli povolit. V tomto receptu můžete místo srdíček salátu použít i vnitřní část jarního špičatého zelí, ale opékání bude trvat o trochu déle.
Vyzkoušejte také pravý a původní recept na salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE