Grilovaná salátová srdíčka s ořechovým máslem s modrým sýrem

Moje hodnocení
2x

Jednoduchost sama, jaro na talíři a originální využití másla, tentokrát jako pikantního ochucovadla.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo utřete s rozdrobeným sýrem a nasekanými nebo mletými ořechy buď v hmoždíři, nebo důkladným promačkáním obrácenou vidličkou v misce. Stlačte ho do válečku, zabalte do kusu pečicího papíru, konce stočte a dejte nejméně na 1 hodinu do ledničky, aby máslo ztuhlo.
  2. Saláty podélně rozkrojte a řezné plochy potřete trochou oleje. Nejlépe na grilovací pánvi je opečte při vysoké teplotě, až trochu zavadnou a připečou se, asi 2 minuty nejprve řeznou plochou dolů.
  3. Kleštěmi je obraťte, na opečenou stranu položte kolečko ochuceného másla a saláty opékejte ještě 2 minuty z druhé strany. Pak je ihned podávejte.
PRIMA TIP: Ochucená másla (s bylinkami, kořením, šalotkou, česnekem, samostatně i v nejrůznějších kombinacích) mají v kuchyni nekonečné použití. Jsou skvělá zejména k masovým i zeleninovým minutkám a griládám, ale i na jemné dochucení dušených jídel či omáček k pečeným masům, takže se vyplatí si je připravit do zásoby. Uchovávají se nejlépe ve formě válečků zabalených do pečicího papíru a/nebo fólie v mrazáku. Před použitím je nechte chvíli povolit. V tomto receptu můžete místo srdíček salátu použít i vnitřní část jarního špičatého zelí, ale opékání bude trvat o trochu déle.

Vyzkoušejte také pravý a původní recept na salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty