Postup přípravy
Smetanovou náplň si připravíme tak, že dobře vyšleháme vychlazenou šlehačku. Všechny suroviny pořádně smícháme. Pokud se vám bude zdát krém málo sladký, můžete přidat cukr moučku nebo umělé sladidlo, to platí i opačně.
Dno formy vyložíme potravinářskou fólií a necháme přesahovat ještě kus přes okraj (přikryjeme tím pak vršek dortu). První vrstvu tvoří piškoty, které klademe plochou stranou dolů. Druhá vrstva je smetanová směs, na ni dáme scezené a okapané mandarinky, které budou po vyklopení nahoře.
Na mandarinky položíme piškoty, poté je pomažeme smetanovou směsí, tu poklademe půlkami pokrájených scezených a okapaných jahod a posypeme skořicovým cukrem. Na jahody přijdou opět piškoty, pak tvarohová směs, ananas a na něj dáme už jen slabší vrstvu tvarohové směsi a poslední vrstvu piškotů. Každou vrstvu je třeba pořádně uhladit.
Nepečený tvarohový dort je hotov, stačí vršek zakrýt potravinářskou fólií a dát na 24 hodin uležet do lednice.