Cukrový sirup, 250 ml
- cukr krupice 90 g
- voda 200 ml
Nanuky
- meloun (dužina zbavená pecek) 500 g
- cukrový sirup 100 ml
- bazalka (nahrubo nakrájené lístky) 1 lžíce
- limetková kůra (z 1 limetky)
Postup přípravy
- Nejprve si s předstihem připravte cukrový sirup. Cukr a vodu dejte do malého kastrůlku a vše zahřívejte až se cukr rozpustí. Zesilte oheň a cukrový sirup vařte asi 4 minuty. Pak sirup odstavte, zakryjte a nechte ho zcela vychladnout. Vychladlý sirup se dá uchovávat v uzavřené nádobě asi týden v ledničce.
- Meloun rozmixujte s cukrovým sirupem. Přidejte nakrájenou bazalku, limetovou kůru a vše důkladně promíchejte.
- Do formiček na nanuky rozdělte melounové pyré. Počítejte s tím, že se obsah mrazem zvětší. Vše dejte zmrazit minimálně na 6 hodin, aby pyré ztuhlo.
- Před vyndaváním nanuku je potřeba na pár sekund ponořit formu do teplé vody. Pak nanuky opatrně vytáhněte.