Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí melounové nanuky

8 porcí
do 30 minut
Melounové nanuky
Melounové nanuky Autor: Výpečky.com
Tereza z blogu Výpečky.com pro vás otestovala atraktivní letní dezert, kterým uděláte radost nejen dětem. Na téhle osvěžující dobrůtce si určitě pochutnají i dospělí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si s předstihem připravte cukrový sirup. Cukr a vodu dejte do malého kastrůlku a vše zahřívejte až se cukr rozpustí. Zesilte oheň a cukrový sirup vařte asi 4 minuty. Pak sirup odstavte, zakryjte a nechte ho zcela vychladnout. Vychladlý sirup se dá uchovávat v uzavřené nádobě asi týden v ledničce.
  2. Meloun rozmixujte s cukrovým sirupem. Přidejte nakrájenou bazalku, limetovou kůru a vše důkladně promíchejte.
  3. Do formiček na nanuky rozdělte melounové pyré. Počítejte s tím, že se obsah mrazem zvětší. Vše dejte zmrazit minimálně na 6 hodin, aby pyré ztuhlo.
  4. Před vyndaváním nanuku je potřeba na pár sekund ponořit formu do teplé vody. Pak nanuky opatrně vytáhněte.
Reklama

Tento recept pochází z nově vydané kuchařky Neodolatelné nanuky, o které si můžete přečíst zde:

Neodolatelné nanuky

Vyrobte si neodolatelné domácí nanuky

A jak se kniha líbila naší spolupracující foodbloggerce Tereze z Výpečky.com?

"Neodolatelné NANUKY - to je zbrusu nová kuchařka, kterou vydal Slovart, a je opravdu velmi povedená. Fotky jsou hezké s velmi jednoduchým popisem, jak nanuk vyrobit. Stačí si uvařit cukrový sirup a pak se jen inspirovat. Baví mě, že se v kuchařce najdou netradiční kombinace, jako je například meloun a bazalka, sorbet s chilli nebo alkoholová variace ledový gin s tonikem a okurkou. Určitě takový nanuk nesmí chybět na garden party. Těším se na další pokusy, které s radostí ochutná celá moje rodina."

Melounové nanuky , Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Autor: Tereza Beránková

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama