Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Melounový sorbet

4–6 porce
nad 2 hodiny
Melounový sorbet
Melounový sorbet Autor: Vlado Kníž
Lehký osvěující sorbet z melounu servírujte jako netradiční dezert zalitý šumivým vínem Prosecco.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Ve vodě nechte rozpustit cukr a přiveďte k varu. Po chvíli sirup přelijte do mísy a nechte zchladit.
  2. Kousky melounu nandejte do mixéru, přilijte vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.
  3. Všechno promixujte, přelijte do skleněné nádoby a dejte do mrazáku.
  4. Do hlubokého talíře nandejte kousky melounu, nalijte trochu Prosecca a přidejte lžíci mraženého sorbetu. Ozdobte lístky meduňky a podávejte.
Reklama

Melounový sorbet Foto:

Zdeněk Pohlreich Foto:

Zdeněk Pohlreich, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

TVŠ III (1): Melounový sorbet
Melounový sorbet
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama